29 octombrie 2009

Haidem sa te fac o Yoga





Cand se va infiinta un top al fanilor YOGA din intreaga lume, poti sa fii sigur ca n-ai sa gasesti numele meu pe primele locuri. Totusi, ca un vrednic cercetash ce sunt, am zis sa verific situatia pentru cei care aspira la o pozitie fruntasha in acest top.

"The Yoga Retreat" se arata a fi un mic paradis pentru cei care vor sa-si extraga sanatatea si fericirea din asane (pozitii de yoga), cristale magice, potiuni din plante, Pilates si alte minuni de acest gen.

Lacashul ofera cursuri de Hatha si Ashtanga Yoga, de Chakra Healing, Alexander Tehqnique, Pilates, dar si de Thai Cooking (stiu eu niste persoane care ar da skip la restul si s-ar limita la ultimul punct din lista).

Pe langa aceste spiritualitati, ce mi s-a parut cel mai interesant e un program de detoxifiere. Citindu-i descrierea mi s-a facut un pic parul maciuca. Pe de alta parte, insa, oricine ii rezista timp de 7 zile se va simti cu sigurantza muuuuult mai bine dupa. Programul curatza plamani, ficatzi, stomaci, coloni, in general organe care au cel mai mult de suferit din lupta pentru construirea societatii capitaliste.

Programele sunt coordonate de Teresa Kennard, o englezoaica cu diplome in dans (!), Yoga si alte minuni. Amabila ca o englezoaica (adica mai degraba cordiala), l-a pus pe un cursant sa-mi arate locatia. Care cursant se simtea cam rau, ca urma nu stiu ce regim/program ca sa creasca mare si frumos si sa-l placa fetele. In afara de el mai erau 3 cursanti care stateau la masa si sorbeau vorbele Teresei.

Yoga Retreat e usor de accesat, aflandu-se la marginea drumului dintre Haad Salaad (5 minute cu motorbike-ul) si Chaloklum (10 minute). Exista 3 tipuri de acomodare: bungalow cu baie proprie, camera cu baie proprie si camera cu baie comuna. Nu e la mare, e mai sus, overlooking iungla. Bucataria serveste felurite fierturi si potiuni pe baza de plante, dar se poate manca si omeneste.

A, sa nu uit: daca stati aici va puteti bucura si de prezenta in incinta a unui herbal steam bath, un soi de sauna unde aburul e impregnat de ierburi binefacatoare.

Overall, locul e linistit, curat, probabil ca devine si ceva mai prietenos pentru cei care au subiecte de conversatie, iar cursurile si programele nu te zboara din ghete ca pretz. Detox-ul, de pilda, costa 250 de euro incluzand si cazarea, ceea ce mi se pare un chilipir avand in vedere cat te-au costat pizzele, kentanele si whiskianele pe care le-ai bagat in tine ca sa ai motiv pentru detoxifiere.

Recomand locul celor pasionati de tehnicile orientale, de viatza sanatoasa, de relaxare. 7 zile aici ar merge perfect incadrate intre alte doua saptamani de mare, de soare, fetitzele sunt goale.

Preturi nu va dau loco, intrati voi pe site-ul Yoga Retreat si vedeti-le, impreuna cu alte detalii picante despre locul cu pricina.

NOTA: Mai adaug poze la articol in zilele care urmeaza, ca acum nu stiu ce naibii are netul.