28 octombrie 2009

Al naibii sezon ploios

Dupa ce-am pus postul de mai jos, s-a petrecut un eveniment care avea sa schimbe fatza ultimelor 24 de ore: a fulgerat.

Fulgerul a lovit un transformator, impulsul s-a transmis in tot satul, la Malibu Beach Resort au explodat prizele, modemul lui Mr. Ong a incasat o supradoza de electricitate pe care a impartit-o frateste cu laptopul meu. Rezultatul: un scurt circuit care a ars si modemul si adaptorul laptopului.

Deci n-am avut net. Deci de-aia n-am scris.

Aseara am negociat doua ceasuri cu Mr. Ong incercand sa-i explic situatia, sa-i explic ca eu trebuie sa merg pana in Samui ca sa-mi caut alt adaptor, in timp ce el trebuie doar sa dea un telefon la baietzi sa vina sa-i verifice mizeria. Omul, daca ar fi putut, si-ar fi taiat o mana numai sa nu sa plateasca un specialist. Ca in publicitate.

Abia in momentul in care am luat adaptorul distrus si, cu un gest teatral, l-am aruncat la cosul de gunoi, Mr. Ong a inteles ca nu-i de gluma cu nebunul.

Azi au venit baetzii, i-au schimbat modemul, merge netul din nou. Mr. Ong bombane prin curte: "tree tausan baaaht, tree tausan baaaht!" Al naibii sezon ploios; l-a ruinat.

Acum doua vorbe despre aceasta perioada a anului care, prin insasi monstruosul sau nume, tine turistii la casele lor.

Ieri a plouat cam pana pe la 4, in vreo 10 reprize. Unele mai torentiale, altele mai subtiri. Astazi n-a plouat, norii si soarele alterneaza la putere. Localnicii zic ca sezonul ploios - cel putin pe insula asta - presupune 2-3 zile innorate (cu eventuale ploi) si 2-3 zile insorite. N-as stii sa va spun pana cand dureaza, ca patternul meteo difera de la o insula la alta si adeseori incalca regulile continentale. Dar o sa ma interesez.

La ora la care inchei acest comentariu (13:45 ora locala) a inceput sa ploua. E perfect: trebuie sa ma duc sa-mi iau tzigari.

Sunt Romica Jurca si va multumesc pentru atentie.

UPDATE: Am fost, am luat tzigari si mancare la pisica. Abia dupa aia a iesit soarele.

IAR UPDATE: M-am interesat pentru dumneavoastra. Exista doua sezoane ploioase. Cel teoretic incepe la 15 octombrie si se incheie la 15 decembrie. Cel practic a inceput pe 27 octombrie. Mai pun un UPDATE cand se termina.

IAR IAR UPDATE: S-a terminat pe 21 decembrie.

4 pareri:

Darael spunea...

Ma intreb cat ploua daca nu ieseai din casa... oare ploua pana te indurai sa mergi totusi dupa mancare pentru pisica Torquelina - Vaticana ;) ?

day-dreamer spunea...

Păi şi... care-i viaţa pe vreme ploioasă?

elena georgescu spunea...

eu chiar sunt curioasa ce faci in casa de pe plaja cand ploua ore in sir. cata scoala de duminica poti face cu o pisica?

roxana marin spunea...

Mai arata-ne ce face pisica. Am pus linkul cu dialogul pisicii cu tine pe facebook :) people loved the text really