11 aprilie 2007

In apararea lui "Tweety"

Tweety e, fara indoiala, un nenorocit. Un cacat. Un animal. O vita. Pentru ca alege sa loveasca oameni. Pentru ca asta e reflexul lui. Din partea mea, sa crape, sa moara, sa-l ia dracu.
DAR.
In seara in care "Tweety" era demonizat in redactii si pe la nistelevizoare, TVR-ul mai dadea niste jdemii de euroi ca sa le apere onoarea si dreptul la intimitate lui turcescu, mradulescu, andrei gheorghe. Concluzia emisiunii, rostita sau nu, a fost ca paparazzi sunt o plaga a societatii, ca trebuie terminati, interzisi si ca, una peste alta, ei ar trebui sa filmeze si sa pozeze numai atunci cand vedetele oficiale o permit.
Spiritul legii le venea din proaspat adoptata Europa, care stipuleaza (si aplica drastic in Italia) ca se considera in afara legii orice informatie sau expunere media care nu adreseaza INTERESUL PUBLIC.
Intreb acum: de ce n-ar fi valabil si pentru Tweety ce e valabil pentru Robert Turcescu? Cu ce ti-a imbogatit viata faptul ca l-ai vazut pe Tweety ducandu-se la meci?
Daca ii spusese gagica-sii geloase ca se duce bunica lui, ca sa poata pleca de acasa? Daca-l mintise pe taica-sau ca merge la meditatii, ca sa scape nebatut? Daca trecuse clasa mintindu-si decanul "caine" ca tine cu Dinamo si nu voia sa fie vazut la tevere purtand o bratzara cu "alaturi de Dica"?
Voiai sa afli ce face Tweety sambata seara? Daca e rocker, betziv sau injura de mama? Iti schimba asta perceptia despre apropiatele alegeri europene? Tine asta de interesul public?
De ce au astia care filmeaza impresia ca "oamenii obisnuiti" tre sa se lase trasi in cadru oricand si din orice pozitie, in lungul trotuarului, ca mase de bizoni curgand intr-un sens decis de ei? Si de ce vedetele momentului cer brandare cu fierul rosu a fotografilor care le arata bilutele din nas si sosetele bagate in sandale?
Operatorul de la TVR s-a comportat ca un paparazzo. A doua zi, a devenit victima nationala. A treia zi, acelasi TVR a uitat cine e si, fara sa vrea, a demonizat paparazzi, dandu-i dreptate lui Tweety. Doar ca unele animale sunt mai egale ca altele.

Nu-s de acord cu Tweety. A fost un idiot. Un monstru. Un animal. Un carnat.
Dar. Daca nu i-ati fi pus camera in cur fara sa-l intrebati, trei ore mai tarziu l-ati fi vazut in coltz la Prelungirea Ghencea, pe post de victima a lui Danciulescu. Si nu de calau al lui "Robert Cristea, operatorul TVR".





5 pareri:

Razvan spunea...

Este un punct de vedere ce merita luat in calcul, asta e cat se poate de cert.

Anonim spunea...

eu iti pot spune, pentru inceput, felicitari pentru initiativa! imi place. vom discuta mai des cu ocazia asta. am mai multi prieteni care au facut pasul asta si descopar ganduri interesante la ei, iar ei reactii interesante la mine. si asta e bine. astfel ne cunoastem mai bine, ca sa zic asa ... :-) voi incuraja si promova acest blog cat pot de tare, nu pentru ca imi spun unii sau altii, ci pentru ca vreau si pentru ca imi place! pup

liviu spunea...

"Voiai sa afli ce face Tweety sambata seara? Daca e rocker, betziv sau injura de mama?"

Misto enumerare. Propun: daca e rocker, poponar, tigan borat sau ungur.

Brad Florescu spunea...

si eu sunt rocker. ia-o ca pe o autocritica :-)

Anonim spunea...

mai asculti sepultura? si mersi de urare.