18 iunie 2009

In Romania, doar America mai functioneaza

1 iunie 2009: Marean Vanghelie si PSD il propun la conducerea Regionalei CFR Bucuresti pe Gavrila Manaila, cercetat penal de DNA in doua dosare, dintre care unul de pe vremea ilegalitatilor comise de Mihai Necolaiciuc, fost director al SNCFR.

Cu ocazia asta, este dezgropat numele Necolaiciuc, anchetat de catre DNA pentru prejudicii aduse statului roman. Valoarea estimata a prejudiciilor variaza intre 70 si 100 de milioane de EURO. Mihai Necolaiciuc a fugit din tzara si este dat in urmarire generala din 2005. Adica de peste 4 ani. Din decembrie 2006 este si pe lista Interpolului.

10 iunie 2009: Unirea Urziceni castiga titlul de campioana a Romaniei. Patronul Unirii Urziceni este Dumitru Bucsaru care, prin firmele sale, a derulat contracte serioase cu CFR-ul pe vremea lui Necolaiciuc. Asta asa, ca element de culoare.

18 iunie 2009: Palm Beach Post anunta ca agentii Departamentului American pentru Imigrari l-au arestat pe Mihai Necolaiciuc. Nu pentru fapta cercetata in Romania, ci pentru incalcarea legilor americane de imigratie. Omul e prins in Florida, unde presa romana relatase de mai mult timp ca s-ar ascunde.

Punand piesele cap la cap:

- Un om e dat in urmarire generala de 4 ani
- E cautat de Interpol de 3 ani si jumatate
- Nu il gasesc autoritatile romane
- Nu il gaseste Interpolul
- Nu il gaseste nimeni, desi presa din Romania furnizeaza informatii precise despre locatia sa
- Il gasesc in schimb baietii de la Imigrari, ocupati indeobste cu portoricani, mexicani si cubanezi intrati in SUA la bordul copailor si containerelor. Va fi cercetat pentru incalcarea legilor de imigratie (o fi uitat sa-si faca viza de flotant).
- Si a dracu ce-i pielea pe ea, arestarea se petrece la numai doua saptamani dupa ce numele fugarului reapare in presa romana, asociat cu nume din PSD (Vanghelie, Mitrea, Nastase). Petreanu, mai documentat, gaseste si alte asocieri, pe care ma indoiesc ca o sa le vedeti pe la TV.

Ori Departamentul de Imigrari al SUA este singurul organism competent in prinderea urmaritilor generali, ori e campanie electorala.

1 pareri:

Unknown spunea...

Petreanu zice bine in articolul lui, insa, daca nu ridica cineva glasul sa rezolve o data si o data problema "afacerilor" Basescu, nu stiu unde vom ajunge. Alegerile astea din toamna se dovedesc a fi mult mai importante decat isi inchipuie romanul de rand.. Sa speram doar ca acelasi roman se va trezi la timp si nu va mai repeta greseala din 2004.