27 octombrie 2008

Usor patetic, dar perfect adevarat



Copii,

Suntem ultima sansa a acestor fapturi.

Din momentul in care am scris postul asta si pana cand l-ai citit tu, pe Terra a disparut o specie.

Si asta n-are legatura nici cu apa de la dush, nici cu becul pe care-l lasi aprins noaptea, ca ti-e frica de intuneric. Are de-a face cu lacomia unor oameni mici, care distrug tot ce e sublim pe lume, inclusiv pe noi. Inclusiv pe noi.

Cimpanzeul, ursuletul polar si cangurul...de ce-ati suspinat? Ati vazut vreodata unul sau v-ati vazut pe voi, visele voastre, bucatica aia de suflet pusa deoparte pentru ziua aceea sau pentru omul acela? Ati vazut niste animale lasate de izbeliste sau v-ati vazut pe voi si poeziile pe care le scriati in liceu si cantecele alea ridicole care va fac si azi sa plangeti si toate gandurile si valorile de care va e rusine azi pentru ca sunt prea ale voastre si nimeni altcineva nu pare sa raspunda la ele? Va simtiti cumva pe cale de disparitie? Si eu. Si 99 la suta din oamenii omenirii se simt asa. Lemingi.

Dupa ce vor fi disparut maimutele si ursii polari si leii si tigrii si balenele si delfinii, cine dracu o sa ne mai domesticeasca, bai?

1 pareri:

Paula spunea...

Cat timp vom fi adeptii filosofiei "plantele, animalele si omul" asa cum e predata ea la biologie incepand din clasele primare nu vom scapa de problema asta. Cand timp acel "si omul" este acolo pentru a ne plasa desupra tuturor celorlalte fapturi mereu ne vom aroga un statut care nu ni se cuvine... Avem o problema de aroganta.