12 aprilie 2010

Cum întrebăm noi, românii



"Salut, te deranjez şi eu cu o întrebare.

Eu şi soţia apreciem foarte mult ceea ce faci. Şi eu aveam în plan de multă vreme să fac asta, dinainte să aflu de tine. Dar soţia nu a fost de acord, pe urmă a venit şi primul copil, apoi al doilea, ştii cum e. Noi avem şi o casă la munte, ne-a costat ceva timp şi bani, dar acum ne-am decis şi vrem să ne urmăm visul şi ne-am decis la Thailanda (de fapt, asta a fost prima noastră opţiune de acum câţiva ani, dinainte să ajungi tu) sau la Spania sau undeva în Caraibe ori America de Sud (Brazilia, Mexic). Dar am înţeles că sunt violenţe în Thailanda.

Multumesc anticipa pentru răspuns

Marius"

----------------------------------------------

"Salut,

Să ştii că am citit tot ce-ai scris pe blogul tău şi pe amazingrace. Am şi eu o întrebare: cum se numeşte insula pe care stai?

C. M."

----------------------------------------------

"Bună,

Eu şi cu soţul meu vrem să mergem în luna de miere şi mă gândeam că poate ne dai un sfat. Noi am fost deja în Asia, la Tokyo şi ne-a plăcut foarte mult. În special cultura japoneză, care e deosebită. Tokyo e chiar un oraş aparte, dar ne propunem să vedem mai multe. Pe mine mă fascinează de mică Asia şi sunt pasionată de fotografie şi vechile tradiţii, dar în special OAMENII. Deocamdată ne gândim serios la Thailanda, Bali sau undeva prin zonă.

Ne poţi face o recomandare?

Emilia"

----------------------------------------------

"Salut, Brad

Am fost şi eu pe unde eşti tu, dar acum mulţi ani, mai exact la Pattaya. Eram curios cum te-ai adaptat la cultura thailandeză. Mâncare, stil de viaţă, e cu totul altceva, nu? Vezi, atenţie mare la ladyboys, că arată mai bine ca fetele şi s-ar putea să te păcăleşti ;-) I s-a întâmplat unui prieten de-al meu. A fost horror, crede-mă! Dacă vrei mai multe informaţii, ăsta e mailul meu.

Sper să ai timp să răspunzi, printre cocktailuri, palmieri si thom yam, yam-yam ;-)

Sawatdee krap!

Cezar"

----------------------------------------------

"Salut şi scuze pentru deranj

Planific să petrec câteva luni în Thailanda, Laos, Vietnam sau Cambogia şi aş avea o întrebare: cum sunt preţurile pe-acolo?

Merci mult.

Vali, Ploieşti"

---------------------------------------------

"Bună, Brad

Şi pe mine m-au fascinat călătoriile, în special Asia, misterioasa Asie! Primul meu contact cu acest continent s-a petrecut demult, să tot fie vreo 20 de ani, când am ajuns prima oară la Istanbul, Constantinopole, capitala vechiului Bizanţ. De-atunci am mai fost în Egipt, din nou în Turcia (Bodrum şi din nou Istanbul, de vreo două ori cred), apoi m-au fermecat Dubai-ul cu turnurile de fildeş şi de aur şi Israelul, cetatea credinţei, precum şi Tunisia. Visul meu a fost, însă, să ajung în Persia (Iranul de astăzi) şi în India lui Tragore şi a mereu îndrăgostitei Maytrei. Apropo de asta, am găsit o ofertă la o agenţie de turism de la noi. "Incredibila Indie", doar 1200 de euro pentru două săptămâni, cu tot cu zbor.

Să o iau sau să mai aştept?

Mulţumesc şi ţine-o tot aşa. Asia are multe poveşti pentru tine. Descoperă-le cu mintea şi cu sufletul!

Monica Dobrescu"

------------------------------------------

"Eşti foarte tare! Permiţi o întrebare?

Planific o expediţie în Thailanda şi împrejurimi, dar nu cu motoreta, ci pe jos! Voiam să ştiu dacă cunoşti alţi români prin zonă, am înţeles că sunt câţiva chiar pe insula unde stai! I-ai întâlnit? Dacă nu, încerc eu să dau de ei şi vă pun în legătură! Ar fi păcat să nu vă vedeţi! Eu acum finalizez itinerariul final şi în câteva luni sunt acolo!!! Te mai găsesc prin zonă???

Numai bine!

Vali"

----------------------------------------------
"sal,

mi-a dat un amic linkul tău. cum e prin tailanda? preţuri, cazări, mâncare, ai ce să faci?

baftă

adi"

-----------------------------------------------

"Bună ziua,


Am primit mailul dvs. de la L. L. si va contactez in legatura cu sectiunea de travel pe care o vom avea in numarul viitor al revistei. Ne-am gandit sa va propunem o colaborare la care sa ajungem de comun acord – poate fi un articol despre genul de turism neconventional, care combina ingredientele traseului initiatic cu downshifting-ul, sau poate fi un eseu personal din aceeasi zona.

Daca vi se pare interesant, astept cat de curand un feedback si propunerile dvs.

Mulţumesc,

Anda B., Editor"

----------------------------------------------

"Si raspunsurile?:))))))

Laura"

----------------------------------------------

CLARIFICARE: Pentru că sunt câţiva cititori care nu au înţeles că citatele de mai sus sunt un produs de sinteză (mai puţin ultimele două) şi că numele nu sunt reale (cu aceleaşi excepţii), vă invit să citiţi un post mai vechi, intitulat sugestiv "Cum vorbim noi, românii". Nu dau explicaţii suplimentare, că ar însemna să îi jignesc pe cei care au înţeles.

21 pareri:

Unknown spunea...

Si raspunsurile?:))))))

Antoaneta spunea...

Când ajungi la capatul traseului initiatic sa le day reply totusi. Cu un eseu personal din alta zona.

ingrideas spunea...

pai cam asta ar fi raspunsul. :D

Alex spunea...

incredibili cate unii, decat sa dea mail le-ar lua de 10 ori mai putin timp sa arunce un ochi pe ce scrie pe blog, si ar primi raspunsuri clare si bune.

Fluture spunea...

Pur si simplu ne-am p.... pe noi de râs. Mai ales Vali cu "combinatia" lui cu românii de pe insula ta... e demential.

Anonim spunea...

Vali cu romanii a fost demential. la fel si tipa cu Incredibila Indie. spune-i a o ia, dar sa aiba grija cum anume, ca sa nu se-inece...

raspunsurile cred ca sunt cuprinse integral in poza de mai sus... :)

mara

Unknown spunea...

Si eu m-am p... pe mine de ras!

hoinaru spunea...

totusi... n-ar fi pacat sa nu te vezi cu ceilalti romani. doar sunt romani si ei. si daca tot esti acolo, mai stiu niste europeni care sunt in thailanda. ar fi pacat sa-i ratezi si pe astia, ca doar sunteti de pe acelasi continent. si daca tot esti acolo...

comanu spunea...

telegramele lui caragiale sunt apa de ploaie fata de ce ai tu aici. zi-o si pe aia cu o faclie de pasti in bangkok.

Imperator spunea...

Si ce, nu vrei sa apari in Harper's Bazar ? Iar 1200 euro in India vreo 2 saptamani nu e un pret rau :)

LauraCristescu spunea...

Bradut, trebuie sa scapi de autosuficienta asta de baiat de agentie. Da, oamenii ti-au pus intrebari, da, unele sunt stupide, da, nu sunt toti "jmekeri" ca tine care ai ajuns pana in Thailanda. Asha si?! Ne apucam sa radem de ei?! Nu e elegant...

Brad Florescu spunea...

@LauraCristescu: draga mea, cu exceptia ultimelor doua "ravase", toate celelalte sunt imaginare. Literatura. Comentariul tau e un compliment pentru talentul meu scriitoricesc.

DanielR spunea...

daca le-ai primit sub forma de emailuri, sper ca ai cerut in prealabi acordul expeditorilor inainte de a le publica online (cu nume, prenume si toate detaliile)

Anonim spunea...

Nu prind ideea acestui post, al incercarilor de literatura inspirata din crunta viata a romanilor uncool si nici al publicarii numelui persoanelor care va cer o colaborare.

razvan spunea...

Intr-o vreme eram destul de frustrat ca nu gaseam romani in Asia. Asta pina cind am dat peste un nene cu mustata si maieu la ambasada Thailandei in Kuala Lumpur care a venit la coada ultimul, s-a impins, a dat din coate, s-a strecurat primul, si a facut un scandal de neam prost pina l-au scos aia din ambasada si l-au dus intr-un birou.

De tipu' din Singapore nici nu mai zic.

Razvan Pascu spunea...

Amuzant e ca toti "ti-au scris" cu diacritice... :)

Vad din comentarii ca nimeni nu a observat asta pana acum. Iar unii dintre cei care ti-au lasat comentarii au si cautat pe Google numele celor care "ti-au scris" :)

doina spunea...

Sintem un popor curios, simpatic, prietenos, pasionat de cultura asiatica, dornic de a popula orice se poate - sa nu rizi acum, nu e cool - cu fiinta noastra; ca scriitor, e bine, altminteri te inteleg ca nu vrei sa transmiti de la fatza locului. Doar nu vrem sa ne trezim cu gratarul de mici si playerul cu manele sub palmieri...

Vali Marinescu spunea...

esti incredibil de egoist romanule :)

Someone spunea...

Bună ziua, profit de acest prilej ca să vă transmit salutări de pe meleagurile noastre natale comune (România) şi să vă întreb dacă n-aţi dori o relocare la Pensiunea Doru & Viorica SRL din Slobozia, sat Cârmaciu de Jos. Pensiunea este într-o casă tradiţională, construcţie 1998, prevăzută cu tot confortul (sală nunţi/botezuri la parter, camere cu vedere la spaţiul verde la etaj, pardoseală parchet laminat-cireş, gresie şi faianţă în baie, instalaţii moderne de apă caldă şi rece cu boiler electric, mobilier Mobexpert, ţiglă suedeză).

Aşteptăm răspuns, Doru şi Vasilica (patronii actuali)

Anonim spunea...

catre anonim 16:01 si nu numai...

indiferent daca mai sus sunt publicate mailuri reale sau provenite din inspiratia scriitorului, am face bine sa recunoastem ca inspiratia lui provide din realitatea inconjuratoare. si nu-i vorba de romani asupriti si care duc o viata grea, ci este vorba de romani de tip "fauna si flora", care sunt peste masura de multi in ziua de azi si carora nu le plang de mila. ca n-au trait in razboaie, multi dintre ei probabil nici in comunism prea mult si sigur au ce pune pe masa acasa din moment ce detin calculator si acces la net.
hai sa re-devenim realisti (spun asta in speranta desarta ca am fost vreodata...) si sa nu dam cu pietre in scriitor doar pentru ca ne dam seama (dar nu vrem sa reunoastem!!!) ca unii din noi am putea fi protagonistii celor de mai sus.
lasati omul sa-si faca treaba si daca nu va convin cele pe care le cititi n-aveti decat sa dati pagina si sa schimbati blogul.

mara

Anonim spunea...

sawatdee pi mai! stii ce le spuneam eu romanilor ce ma intrebau despre thailanda? ca merg elefanti prin centrul orasului. si ma lasau in pace.