12 aprilie 2010

Mai pe româneşte



Lui nea Jean îi luă 3 ore să descarce tot peştele prins astă noapte. Dacă nu l-ar fi ajutat Milică şi Piele, n-ar fi terminat la timp să prindă jurnalul dimineţii, pe verandă la "Veronika Resort and Spa". Pescadorul lui Jean, Didona (numele răposatei soţii), e printre cele mai mari din Agigea.

- Ia, mă, ce mai zice ăştia la ştiri?
- Zice că la Bucureşti s-a încins tărâţa în ei. A dat cu pietre în poliţie.
- Tu-le muma-n cur şi lor şi lu' Năstase.

Tanti Veronica, proprietara pensiunii "Veronika Resort and Spa", încercă o prognoză:

- Ne-am şters pe bot de turişti doi ani de-acum înainte. Au dat şi pe CCN imagini. Ne ştie toată lumea.
- Mda, noroc că nu m-am lăsat de pescuit. Peştele nu face politică. Dacă-i bun şi proaspăt, neamţu îl mănâncă fără să pună întrebări.
- Peştele n-are drepturili omului.
- Taci dracu, Piele, că n-aud la televizor.

Toată poliloghia din Bucureşti începuse pe 14 martie, după ce Curtea Supremă a decis să-i confişte fostului premier Adrian Năstase, acuzat pentru acte de corupţie, un miliard şi jumătate de dolari din averea personală.

Năstase nu se putea întoarce în România, că ar fi fost arestat pe loc şi dus la judecată. Însă, de la reşedinţa sa luxoasă din Dubai, ticluia o revenire în forţă, prin răsturnarea guvernului actual şi provocarea de alegeri anticipate. Care, fireşte, l-ar da câştigător. Năstase se visa Preşedintele României, deşi România era şi fusese întotdeauna regat. Regele Mihai I, monarhul cu cea mai lungă domnie din lume la acest moment, privea cu tristeţe şi revoltă violenţele de pe străzile Bucureştilor. La fel le privea şi Nea Jean.

- Bă, da ăştia n-are casă? Di ce nu se duce dracu acasă la ei, în Moldova?
- Da ce, este nebuni, nea Jeane? Le dă Năstase două milioane pe zi de cap de om, plus îmbrăcăminte, mâncare şi băutură. La cât este de rupţi în cur, ce,-i nebuni să plece?
- Păi şi poliţia ce face, Milică? Ieri a zis că-i zboară.
- A încercat, a dat în ei, da' şi ăia a dat cu molotoave. I-a organizat bine Năstase, mânca-l-ar termitele.
- S-a luat la bătaie cu poliţia?
- Da. 20 de morţi.
- Buddha să-i ierte. Hai la mulţi ani, că mâine e Anul Nou.
- La Mulţi Ani, nea Jeane.

4 pareri:

Unknown spunea...

:))))))))))))))))))

Dan spunea...

Bine scris, nea Songkrane! Dar la cat sunt de determinati cetatenii in rosu, ma indoiesc ca stau acolo doar de dragul bahtzilor pe care ii trimite Nastase. Cel putin povestea asta te ajuta sa ocolesti Bangkok-ul(pardon, Bucurestiul) si sa ne povestesti cum e cu Unirea prin Isaan, Moldova Tailandei

Cristi Angyal spunea...

Cine stie ca Nastase=Thaksin Shinawatra, Moldova=regiunile sarace al Thailandei si Anul Nou=Songkrang ... intelege ceva, cine nu ... asta e: la noi e la fel :D

izmana pe calator spunea...

Astia pana nu si-o iau pe cocoasa de la armata nu se lasa. Si nu mai e mult. Si nici n-ar fi prima oara.
E un fel de mineriada, da' pe dos, ca sa zicem asa, cu luceafaru' huilei in exil.