14 aprilie 2010

10 reguli pentru un Songkran* reuşit



1. Trezeşte-te devreme, că aici Anul Nou începe toată ziua.

2. Bea ceva alcool de cum te-ai trezit. Continuă pe tot parcursul zilei. Altfel o să răceşti rău.

3. Îmbracă-te în haine jerpelite şi cât mai sumare. Costumul ăla de baie cumpărat în '96 din Eforie e numai bun.

4. Nu îţi lua cu tine absolut niciun obiect care ar avea de suferit din cauza apei. Mobil, bani, aparat foto sau extratereştri pe care apa îi ucide.

5. Nu accelera când îi vezi pe stropitori. O să-ţi iei nişte hectolitri de apă în plină faţă la 50 la oră şi o să cazi cu motoreta.


aşa nu!

6. Dacă ai căzut, nu te duce la poliţie. Or să râdă de tine: "ce, nu ştiai că e Songkran? de ce n-ai mers mai incet?"

7. Nu băga scuze de genul "abia m-am schimbat", "am mobilul in buzunar", "camera mea foto costa 50.000 de euro" sau "nu sunt thailandez, nu vreau sa sarbatoresc". O să curgă şi mai mult sânge. Pardon, apă. Stai potolit, aşteaptă să fii udat şi vezi-ţi de drum.


aşa da!

8. Puşcoacele cu pompiţă sunt pentru copii. Profesioniştii folosesc de la ulcele la găleţi de 10 litri.


profesionişti

9. Dacă tot te-apuci să stropeşti oamenii, măcar fă-i să se simtă bine. Cumpără multă gheaţă şi răceşte apa pe care o vei împroşca. La 35 de grade afară, conferă pielii încinse un efect revigorant.

10. Poţi să stropeşti pe oricine: poliţie, armată, Petreanu, Zoso. Nimeni nu se supără. Nimeni nu e mai presus de Songkran.

*Songkran = Anul nou thailandez. Mai multe detalii aici, că nu-s din ăia care traduc de pe Wikipedia ;-)

11 pareri:

Unknown spunea...

:-)

Elena Stanciu spunea...

Of, ce ma oftic ca l-am ratat!

Ciprian spunea...

Dar cu vodca nu stropeste nimeni? Hip..H.. pardon. Cu tuica nu stropeste nimeni sau macar cu rachiu tzeva? Macar 200 de grame la baiatu' ca ar fi o treaba.. Sa traiti. An Nou Fericit!

sega spunea...

happy songkran, frate!... anul trecut, dupa doua zile de incasat hectolitri de apa rece ca gheata si kile de norori alb, am iesit pe khaosan cu un puscoci frumos colorat, de mare capacitate, sa imi fac dreptate. iti dai seama ca mi-am luat-o si mai tare :) puscociul a cedat dupa doua umpleri. se rupsese rezervorul. a trebuit sa lupt cu mainile goale, pana la ultimul centimetru patrat de piele uscata.

am urmat linkul "aici". foarte interesanta povestea pustiului. dar si mai interesanta povestea scriitorului australian harry nicolaides, care face acum parnaie pentru ca nu a scris frumos despre rege in ultima lui carte, "verisimilitude". m-am cutremurat... stii mai multe despre asta?

sega spunea...

tot io sunt. hai ca m-am documentat. scriitorul harry nicolaides a fost eliberat in... februarie 2009 (!), dupa 6 luni de inchisoare. deci a prins si el songkranul in libertate. posibil deci sa ma fi intersectat cu el pe khaosan, poate ca ne-am incrucisat si jeturile...

oricum, vezi cum si ce scrii si tu despre tailanda, ca nu se stie. dar tu (inca) scrii de bine. e normal. doar ai plecat din romania.

bitza spunea...

periculoasa tanti din prima poza

Anonim spunea...

http://www.sfintiiarhangheli.ro/intrebari/20100416/rostul

Ştii că eşti pe acolo?
Cu respect,
Adriana
(habar n-am cine-i Liviu)

Anonim spunea...

nişte lucruri interesante :X
vreau să-ţi trimit şi eu o piesă, sper să-ţi placă :)

http://www.youtube.com/watch?v=fCKmbbsJscc&feature=player_embedded

potenta spunea...

foarte tare obiceiul asta..imi aduce aminte de cand eram copil si udam fetele cu apa...era foarte fain.:)

Anonim spunea...

IN APARAREA MOGULULUI .
” Imoralitate după imoralitate la „Antenele“ lui Voiculescu ” scrie ziarul Curentul.
Cineastul Robert Horvath este singura voce in apararea lui Dan Voiculescu atacand o grava problema a socitatii romanesti
SECURISMUL.
Securismul este unul dim bolile majore, sper curabile ale societatii romanesti. A devenit arma majora a luptei politice unde santajul, dosarele, atacurile directe sau nuantate, permeaza intregul discursul politc. Atat cat nu exista o discutie clarificatoare democratia romana este in pericoll disolutiei, Asa cum am spus in comentariul anterior atat cat nu se spune adevarul despre influenta extraordinara a securitatii in existenta societatii romanesti ne reintoarcem de unde am pornit.
Marele adevar ascuns este urmatorul. Ceausescu a reusit sa introduca in masina criminala a securitatii, crema societatii si aproape toate valorile. Exceptile din pacate nu fac decat sa intareasca regula. Cartile lui Pacepa radiografiaza faptul ca Romania de sus pana jos, era condusa de securitate.
Romania mai mult decat a fi fost o tara comunista a fost una condusa de securism. Asa cum Germana a fost la toate nivelele permeata de nazism Romania a fost tara securismului la nivel national. Avand de a face cu milione de membrii si turnatori ai aceste organizatii criminale nu ne ramane decat sa concentram atentia nu daca cineva a facut parte din securitate ci ce a facut in aceasta organizatie. Nu cred de exemplu ca o persoana lucrand in comertul exterior poate fi comparat de exemplu cu un secretar de partid judetean, care era peste securitate si hotara cine sa fie arestat sau eliberat. Fiind doi ani in ancheta securitatii va asigur ca nu am nicio simpatie pentru securisti ci dimpotriva ai urasc de moarte. Dar trebue sa fim realisti daca vrem sa schimbam lucrurile spre bine. Cineva mi-a reprosat faptul ca vorbesc
si intretin relatii cu securistii . Raspunsul meu desi parea o gluma era al dracului de serios ” Daca nu vorbesc cu securisti risc sa raman izolat si sa vorbesc numai ci mine insasi. Dialogul da devina un monolog.”
In aceste zile frica care nu a plecat niciodata din oasele romanului, se reintoarce in forta . In diaspora nimeni nu mai tipareste vreun articol de al meu, considerand ca sunt periculos. Paste noapte toti conationalii m-au parasit, prietenii de o viata din tara sau fost colegi de film sau televiziune refuza mesajele mele prin internet. Aici la New York un coleg de facultate refuza sa discute subiectul Basescu spunand ca suntem ” ascultati”. La Bucuresti principalele ziare au disparut peste iar partidele se cloneaza dupa modelul prezidential. Atrag atentia cu toata seriozitatea, caci uneori de la distanta lucrurile se vad mai bine. Convine sau nu, singura posibilitate de a vorbi liberi in viitor si singura oaza de speranta acum ramane…..mogulul.
Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/
Robert Horvath Deva cineast New York http://www.devagallery.com/

Treatment for spunea...

De baut ceva in afara de apa se bea?