20 iunie 2007

Qatar Airways va deschide o ruta Doha-Bucuresti



Conform ZF, Qatar Airways a anuntat ca va incepe sa opereze curse spre Bucuresti pina la sfarsitul lui 2007. Sper sa fie adevarat, pentru ca n-am gasit nici o declaratie similara pe site-ul companiei.

Anuntul vine la un an si jumatate dupa vizita lui Traian Basescu la Doha, vizita cu ocazia careia presedintele nostru s-a intalnit cu presedintele QA si i-a promis ca va ajuta compania sa deschida o ruta pe Bucuresti. Uite ca, ajutati sau nu, arabii zboara-ncoace.

Asta e o veste foarte buna, intrucat Doha e o poarta importanta catre Africa si Asia. QA este una dintre cele mai dinamice companii aeriene din lume, clasata in primele 10 in topul calitatii serviciilor oferite. Va fi mult mai usor si mai logic sa zbori spre Asia prin Middle East decat prin Paris, Frankfurt, Amsterdam sau Milano (cam astea sunt optiunile in acest moment, plus Istanbulul, dar THY are o oferta de destinatii mai saraca).

Iata cateva destinatii catre care vom putea avea acces din 2008, multumita QA: Hong Kong, Singapore, Jakarta, Bali, Male (Maldive), Manila, Cebu, Bombay (si alte 4 destinatii in India), Kathmandu (Nepal), Dar-Es-Salaam (Tanzania), Nairobi (Kenia), Lagos (Nigeria), Khartoum (Sudan).

QA opereaza cu o flota all-Airbus si face parte din cercul select al transportatorilor aerieni care-si permit aeronave A380 (au comandat 5 bucati).
QA a mai facut o comanda-monstru de 80 de aeronave Airbus A350 (model care va fi lansat abia peste cativa ani). Super-tari baietii.

Harta de destinatii QA o gasiti aici.
Site-ul lor e asta.