13 iunie 2007

Nu mai pot sa dorm. De ce.




Acus, ca m-am intors, ca am avut cateva zile relativ libere si ca m-am mai gandit in stanga si-n dreapta, uite cateva ganduri si constatari:


1. Nu mai pot sa dorm noaptea. Sunt chiaun. Dupa ce-am venit din Venezuela, am crezut ca sunt jet-lagged. Ar fi fost prima oara-n viatza mea cand patzesc asa ceva. Oricum, asta trece dupa un timp. Mie nu-mi trece. Am ajuns in Bucuresti la 12 noaptea, acasa pe la 1 si uite ca-i 4 si nu pot sa dorm. Pot sa dorm doar in locuri fara net. Cand am net, nu dorm. Deci de-aia nu pot sa dorm.


2. Am stat la masa cu un medic suedez la vreo 55 de ani, care avea licenta de pilot comercial pe toate clasele de avioane mai putin pe jet-uri. S-a chinuit o ora sa-mi explice cum se aterizeaza ILS, dar n-aveam nici carti, nici diagrame si nici computere la noi, asa ca tot n-am inteles.


3. Ce-am inteles de la medicul suedez e ca, in Suedia, cel mai bine e sa emigrezi si sa nu faci nimic. Pentru ca, daca muncesti, statul iti ia 50% din ce castigi. Iar daca nu, statul iti da 100% din ce-ai nevoie: apartament, masina si bani sa bei o bere si sa mananci un cotlet de berbecutz.


4. Rusia a amenintat ca indreapta rachetele spre Dobrogea si noi am luat-o la misto. E pe undeva firesc, avand in vedere ca, de 10 zile, o starleta porno decazuta ne tot anunta ca se duce la o posta. Detaliile nu contenesc. S-o futa dracu cineva, sa mai schimbam agenda zilei.


5. Apropo de asta: conform unui sondaj publicat de TIME, cea mai pacifista tzara din lume e considerata Norvegia. SUA e pe locul 96, urmata de Iran (pe 97), iar Rusia e pe 118, urmata doar de Israel, Sudan si Irak. Noi suntem pe 26, daca asta are vreo importanta. Germania e pe 12 :-)


6. Dan Andronic si-a facut blog, ceea ce nu mi se pare chiar kusher. E ca si cum Olaroiu si-ar fi facut si el unul doar ca sa explice de ce Dinamo nu merita locul 1 pentru ca nu practica un fotbal de calitate. Dan Andronic e expert, consultant de imagine, sef de campanii electorale. Nu pricep de ce iese pe scena cand are VIP PASS la backstage, unde curg fete si sampanii. Cred ca s-a suparat rau dupa referendum. Rau de tot.


7. Cea mai misto fraza pe care-am citit-o de cand m-am intors ii apartine colegului Trasha: "la ciresica, terasa-restaurant cu renume, unde si mai face basescu PR, totul este de cacat in afara de pisat."