14 iunie 2007

My Booking Cart

Starnit de Catalin, va zic si eu ce carti am mai gasit si cumparat in ultimele doua saptamani. Cand oi avea timp, o sa le si citesc :-)Lonely Planet - cateva ghiduri, pentru calatoriile viitoare.
N-am incredere orbeasca in LP dupa ce-am citit ghidul pe Romania (supus erorilor si prejudecatii), dar gasesti destul de multe lucruri utile, mai ales pe destinatiile in care internetul nu ofera suficienta informatie.

Editura: Lonely Planet.

Pret: Maldives 23.80 Euro

Tibet: 28.70 Euro

Indonesia: 34 Euro

Carribean Islands: 25.10 Euro

Malaysia, Singapore and Brunei: 28.70 Euro

Iran: 28.70 Euro
Penny Pincher - Passport To Luxury Travel.
Cartea e o colectie de trucuri si tehnici pe care Pincher, care a calatorit mult cu business, le-a invatat de-a lungul timpului. Nu vei afla cum sa cheltuiesti mai putin. Vei afla, in schimb, cum sa obtii un loc la First Class cu un bilet Economy. Am rasfoit-o un pic si pare valoroasa. Ce aflu, va spun si voua.
Editura: Widzer. Pret: 16.30 EURO.

Thomas L. Friedman - Pamantul este plat.
Celebra lucrare a triplului laureat cu premiul Pulitzer vorbeste despre viitor dintr-o perspectiva usor perplexa. Vreau sa spun ca, la doi ani de la aparitia in SUA, Friedman mi se pare deplasat de surprins de ritmul si sensul lumii. Una peste alta, cartea introduce niste concepte interesante (ca World 3.0) si e de folos celor care vor sa inteleaga ce-i cu internetul, cu computerele si cu globalizarea informationala.
Editura: Polirom. Pret: 42,5 RON.Orhan Pamuk - Viata cea noua.
Pentru cei care vor mai mult decat "Alchimistul".
Editura: Curtea Veche. Pret: 25 RON.Lucian Boia: Sfarsitul Lumii, o istorie fara sfarsit.
Lucrarea trateaza - presupun ca in aceeasi cheie detasata si amuzant cinica din celelalte carti ale sale - obsesia omenirii pentru apocalipse de tot felul.
Editura: Humanitas. Pret: 28 RON.Noam Chomsky: Failed States.
Reputatul lingvist si politolog isi face putin de cacat tarisoara din perspectiva "dublei masuri" cu care judeca in politica externa. Poate-l promoveaza Chavez in Consiliul ONU si cu titlul asta.
Editura: Penguin Books. Pret: 18 Euro.
Bernard-Henri Levy - American Vertigo.
Ce crede un intelectual francez despre cultura, reperele si modul de viata ale americanilor. Stim la ce sa ne asteptam :-)
Editura: Nemira. Pret: 35 RON.Hugh Miles - Al Jazeera. How Arab TV News Challenged The World.
Cartea spune povestea aparitiei si cresterii spectaculoasa a televiziunii "preferate" a lui Osama Bin Laden.
Editura: Abacus. Pret: 22 Euro.
Si-am mai luat 3 carti de Paul Theroux, un exceptional scriitor de travel: The Happy Isles of Oceania - Paddling in the Pacific, Dark Star Safari si The Old Patagonian Express. Prima am apucat s-o si citesc. De fapt, am apucat deja s-o imprumut.

8 pareri:

Anonim spunea...

Ok, ma declar multumit.
"Pamantul este plat " si la mine :) dar nu de la Bookfest. Chiar merita discutata!
Vreau insa sa ne vinzi ce gasesti in "Passport to Luxury Travel". Sper sa nu ne coste prea mult :)
Multumesc ca ai intrat in joc.

Anonim spunea...

ps: in titlu ai vrut sa fie "cart" sau "chart"?

Brad Florescu spunea...

am vrut sa fie "Carte" :-)

hasan spunea...

Interesante carti.

Pai, sa ai timp liber sa te bucuri de ele :)

Anonim spunea...

nu am mai avut timp sa te vizitez. e o perioada crunta...si apropo de un post de-al tau de mai devreme, nici eu nu prea dorm in ultimul timp. e nebunie la serviciu, e nebunie personal pentru ca trebuie sa lupt cu tirani si montri comunisti care imi invadeaza viata personala. Auzi tu...mie! cea care am incercat sa respect principii de viata pe care unii au si uitat ca mai exista! una peste alta, bine ai venit, astept sa ne intalnim, poate imi imprumuti si mie niste carticele frumoase din colectia ta si nu uita ca viata e frumoasa asa, cu tot greul din ea!

comanu spunea...

ce photo-session ai tras maestre!!!
lol
pe un scaun la bar? asa pare..
oricum ai ceva de buchinist in tine.
se face film dupa vreuna?
Pamantul este plat ar fi un titlu bun.

florin

Anonim spunea...

PENTRU maria...1.o fi nebuloasa viata ta dar asta nu-ti afecteaza doar somnul ci si gramatica...2.ar trebui sa te relaxezi vizitand acest blog...care inspira la bine..nu sa te arati ca o gospodina la confesiunea pacatelor in post.

Brad Florescu spunea...

Lucian, te rog sa nu te mai iei de oameni p'aci, ca suntem un blog de pace si prietenie, in care toata lumea are voie sa greseasca.
Ca nu vreau sa bag iar comenturile in moderare.
Multumesc ca vii pe-aici.
Maria, scuze din partea "noastra".