23 martie 2010

Too few to mention



Era un drum perfect. Proaspăt asfaltat şi netezit cu grijă. Cu 4 benzi pe fiecare sens, delimitate minuţios prin dungi portocalii şi drepte. Cu ronduri de flori pe mijloc şi indicatoare strălucitoare pe margini. Cu intrări şi ieşiri semnalizate din timp, cu spaţii de odihnă, cu benzinării, cu restaurante şi moteluri pentru cei înfometaţi sau osteniţi. Era un drum drept, fără curbe şi fără pante, unii observaseră că e chiar un pic înclinat la vale, pentru ca maşinile să consume mai puţin. Era drumul ideal, fără radare, fără restricţii de viteză şi fără vreun accident la activ.

Dar nu ducea nicăieri.

12 pareri:

Mikka spunea...

Aha! nu ducea...
... si atunci s-a facut asa: niste locuri frumoase si-au chemat calatorii. Fara sa le dea neaparat harti si nici sa asigur conditii speciale de confort. Promisiunea insasi a descoperirii era lasata undeva, in ceata...
Si in cazul unor norocosi, au mai aparut si mijloacele de a ajunge la acele frumuseti. Ei, unii au avut parte de o motocicleta albastraaa...

MISLI spunea...

Buna B.,
Sper ca nu este ceea ce cred eu....Spune-mi ca acest drum exista si nu e o metafora vis-a-vis de alegerea ta ...

Maria spunea...

te cu adevarat si foarte invidiez.

Paul spunea...

Frumos zis!

Stiu eu niste drumuri,intr-o tara lugubra (incepe cu R) care desi cu gropi tot nu duc nicaieri.


Drum bun in continuare

Atomul Voleibalist spunea...

Si "nicaieri" inseamna undeva...

Blegoo spunea...

Era drumul spre Valenii de Munte?
:))

Raluca spunea...

Frumos scris,Bradut
Fiecare isi are colectia lui privata,mai mare sau mai mica,de minuni inutile.Incluzand drumuri.
Al meu s-a numit Moscova-Novosibirsk.Si din reflex(cu Groenlanda cap de lista)voi continua cu alte drumuri care duc nicaieri.Or avea si ele rostul lor

Anonim spunea...

-- Poveste --

Au fost odata trei prieteni care au aflat despre un batran intelept, care locuia intr-o indepartata tara, in varful unui munte.

S-au decis sa mearga la acesta pentru a le vorbi despre viitorul fiecaruia dintre ei.
Dar au hotarat ca o vor lua pe drumuri diferite, iar in varful muntelui se vor astepta pentru a merge impreuna in fata inteleptului.

Primul a luat-o pe unde nu mai calcase picior de om pana atunci; un drum nou, periculos, de pe care nu s-a abatut. A ajuns in varful muntelui dupa o saptamana.

Cel de-ai doilea a luat-o pe drumul pe care multi altii inaintea lui il parcursesera dar, era putin mai lung decat cel pe care l-a ales primul prieten. Nici el nu s-a abatut de la traseul pe care si-l stabilise, astfel incat a ajuns dupa o luna.

Cel de-al treilea prieten a ales sa o ia pe un alt drum,putin mai lung, oprindu-se totodata sa vorbeasca cu oamenii pe care ii intalnea si minunandu-se de locurile prin care trecea. A ajuns dupa jumatate de an.

Ajungand toti trei in fata inteleptului acesta le-a spus fiecaruia in parte:

(Primului)- Tu ai ales un drum foarte periculos, nestiind ce poti intalni in calea ta. Nu te-ai abatut niciodata de la ce ti-a propus si ai ajuns la destinatie! Ai facut o alegere foarte buna!

(Celui de-al doilea) - Si tu ai ales un drum foarte bun! Ai ajuns putin mai tarziu decat el, dar ai preferat sa mergi pe un drum sigur, pe care si altii au mai pasit. Nici tu nu te-ai abatut de la telul tau, ajungand sa ti-l indeplinesti!

(Celui de-al treilea) - Ca si a celor doi si alegerea ta este una foarte buna! Ai ajuns la destinatie dar, desi ai ajuns mai tarziu decat ei, acest lucru nu este atat de important caci te-ai putut bucura de toate minunile care ti-au iesit in cale!

Anonim spunea...

nu era decit un drum pustiu...

Gelu Vlasin spunea...

esti foarte tare, mocher :) vezi ca te-au preluat unii si la mine: http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/rostul

existenta placuta in continuare !

Andrei spunea...

Salut Florescu , blogul tau m-a impresionat foarte mult , este un vis de al meu de multi ani si pe care sper sa reusesc sa mi-l indeplinesc , de a ajunge in Thailanda mai precis Maya Bay ,daca as avea ocazia si daca s-ar putea destul de simplu as prefera sa raman definitiv in acest loc , care pur si simplu iti dau lacrimile cand vezi poze , si filmari , tocmai am vizionat si eu pe youtube un videoclip care a pus capac , si sunt decis sa imi vand tot ce pot vinde si pe ce pot lua bani pentru a ajunge in acest loc http://www.youtube.com/watch?v=ESldStIKh6Q&feature=player_embedded , daca ai timp bineinteles te rog sa vizionezi acest loc care pare a fi un basm , o sa citesc in continuare blogul tau , sper sa vii cu noi fotografii si povesti impresionante , numai bine

Brad Florescu spunea...

Salut, Andrei

Maya Bay e un loc foarte frumos. Din pacate va trebui sa-ti croiesti drum cu maceta printre sutele de tinerei venitzi la balaceala. Exista si alte locuri minunate in Thailanda, inca nedescoperite de turismul de masa.