30 noiembrie 2008

9 pareri:

venat show spunea...

esti mai interesant cind povestesti despre partea ailalta de lume decit cind dai sfaturi de conduita civica! Nu cred ca esti cel mai bun exemplu de civism...si asta pentru ca te cred a-patrid. Si la cap si la buletin!

... spunea...

s-a facut.

Anonim spunea...

Io am fost. Am votat chiar de mai multe ori pentru mine. Da degeaba.

Mara spunea...

Erau misto povestile tale de peste lume si spatiu.

Te rog sa te rusinezi 3 minute pentru postarea ta. Nu ma apuc sa iti argumentez, iti spun doar atat: oamenii care nu decid sunt mediocri, iar cei care nu cred in Dumnezeu sunt diavoli.

Aveam 14 ani in '89 si stiu ca prin ianuarie '90 ai mei si-au facut pasapoarte verzi. Nu le-au folosit niciodata, eram saraci pe vremea aia. Material, fireste, caci biblioteca era indesata cu carti si nu mileuri. Si o pianina veche, mostenita de generatii, am avut mereu in casa.

Pe langa pasapoartele verzi, si-au mai facut ai mei o promisiune: sa voteze de fiecare data, macar pentru baltile alea de sange in care am aruncat personal o moneda de 3 lei. In locul ala, pe 22 decembrie dimineata, ma duc si aprind, an de an, o lumanare. Uneori gasesc altele aprinse, alteori o aprind eu pe prima.

M-am lungit. Mi-s dragi povestile tale si am sa cred ca esti inca copil si n-ai implinit 18 ani...o zi buna, Bradut :)

Anonim spunea...

De ce?

Brad Florescu spunea...

De ce, de ce...Pentru ca nu aveti niciun motiv. Pentru ca exista doar o iluzie a alegerii, a alternativei, a puterii de a decide ceva.
Alegi intre mine si fratele meu. El e brunet, eu sunt chel. De unde decurg si diferentele de doctrina...
"Alegem"...pfuuu...

Z spunea...

Zebreste vorbind, am fost prinsa in urmatoarea dilema: daca nu votez nu prea am nici un drept mai apoi sa ma plang sau sa ma apar. daca votez si apoi am dreptul teoretic-moral-legal sa ma plang sau sa ma apar nu ma asculta nimeni din cei votati. Pe de o parte am platit cu totii aceste "alegeri", pe de alta nu ne-a intrebat nimeni daca e ok sa cheltuiasca atat de mult din taxele pe care ni le iau lunar, pentru a se alege iarasi intre aceiasi oameni, in loc sa faca ceva mai util cu banii...
S-a rezolvat oricum: nu am apucat sa votez fiind toata ziua pe drumuri contra cronometru. Dar... ai dreptate - e doar iluzia alegerilor. Pentru ca ei fac cu randul, asta o stie toata lumea, si au trecut deja toti prin patul parlamentar si prezidential.
bleah.

Anonim spunea...

m-am saturat de stereotipul asta: oamenii care au murit la revolutie ca noi sa votam. de zile intregi de peste tot mi se spune acelasi lucru.
mi se pare o necuviinta sa vorbiti in numele lor si sa ii mandatati cu un bici moral pe care, stiti voi prea bine, il pun pe spinarea noastra ca sa intretinem democratia. de parca ar fi un foc ce abia palpaie si daca nu venim fiecare cu butucul in buzunar da inghetul peste noi.
la revolutie au fost si oameni care nu au murit si n-am auzit pe niciunul urland in agora impotriva celor care nu dau cu stampila.
si daca imi aduc aminte corect, pe vremea teribilului prezenta la vot impungea unanimitatea.
mai ales refuzul e o forma de libertate.

venat show spunea...

Ai disparut iar? Esti incredibil!Au trecut alegerile, asa ca, hai, postam si noi ceva?