1 august 2007

19 pareri:

iulian traşă spunea...

pfuaaa, iar s a scos basescu!

Anonim spunea...

Strategia este una foarte buna. Nu se "scoate" nici Basescu, nici alt adversar politic.Acesti consilieri vor fi folositi ca un lobby pentru ajutorul extern de care are nevoie in primul rand Geoana si dupa aceea PSD. Oricum discutia este mult mai ampla si complexa pentru a fi analizata in "pfuaaa, iar s a scos basescu!". Important este ca Geoana sa fie discutat si daca nu luat in seama, ci pomenit in anumite cercuri. Ideologi si strategi exista si in Vietnam si pot fi foarte buni, dar trebuie sa privim spre cercurile care decid. Primarul Chisinaului se bucura ca are strategi din Romania care sunt in relatii cu oamenii lui Basescu. Poate ar fi bine sa ii propunem unul din Belarus ?!?!?!!?

iulian traşă spunea...

domnu analist cocoshu, daca tot sunteti asa sensibil si cu viziuni ample de ce nu ne impartasiti mai mult din cunostintele dumneavoastra?

de ce credeti, de pilda, ca loby ul se face in directia pe care ati amintit o si nu invers? ma gandesc, in primul rand, la presupusa axa bucuresti-chisinau. si sa nu mi raspunde ti ca unu a angajat pe celalalt si nu invers, ca nu tine :)

iulian traşă spunea...

... chiar daca, aparent, acest lucru e la mintea cocosului...

catalin spunea...

Eu nu vreau sa devin agresiv asa cum faceti d-voastra in putine cuvinte neargumentate decat de o idee de libertatea cu semnul intrebarii la sfarsit.Comentariul legat de consilieri pe care Geoana ii va avea l-ati evitat. Cat despre problema Chisinau cred ca lobbyul se face in amandoua directiile in functie de banutii care sunt in joc. Pentru ca sunt cam multe compani cu biroul in Bucuresti care activeaza in Chisinau. Credeti ca exista culoare nationalista mai mare de 25 % in avantul de unire in UE. Totul este legat de bani si fiecare isi pazeste spatele si fata ( primarul Chisinaului este comunist declarat). Asa ca lobbyul "evident" este unul pro-Bucuresti, iar cel "mascat" este pro Chisinau. Sau cum poate fi si invers :). Dar nu este aceeasi idee cu intrarea Romaniei in UE din parte d-lui Ion Iliescu !!! Eu as sugera sa cititi presa in diagonala si dupa aceea sa testati niste carti de analiza politica, economica si geostrategica. Si poate este buna chiar o multidoctrina. Nu este indeajuns sa iti dai cu parerea pe un blog interesant.

iulian traşă spunea...

draga domnule absolvent de stiinte politice,

primul meu mesaj venea sa anuleze cumva munca de copywriter a lui bradut din chiar titlul acestui post: psd i a luat consilierii lu blair. (blair a ramas pe drumuri, lovitura psd, fulgerul geoana loveste din nou, geoana rules!)

parerea dumnevoastra argumentata si sustinuta de stiinta acumulata in anii de studii cred ca pluteste intr o eroare. parerea mea e ca nu poti vorbi de binele pe care l fac niste consilieri lui geoana, atata vreme cat soarta lui politica se joaca inca pe si sub niste mese foarte romanesti si este foarte neclara. iar ca sa vezi asta nu ti trebe prea multe scoli, stimabile.
m ati convins si de intelegerea scenei politice interationale in povestea chisinau bla-bla.
nu mi ramane decat sa va urez succes la examenul de masterat si poate ramaneti cu o vorba din discutia asta anoastra (mi ar fi placut si mie sa raman cu ceva): "doi ochi in viata si unul in carte!"

p.s. sa nu intelegeti ca va acuz de prea multa stiinta :)

iulian traşă spunea...

aaaa, asa sunt unii sustinatori ai lui basesescu: agresivi si obsedati de putere :))

Anonim spunea...

Cu o deosebita placere pentr d-vostra va spun ca nu sunt o viitoare persoana academica in sistemul de invatament ce formeaza politicieni sau cel putin consilieri.
D-voastra nu faceti o diferenta intre politicianul jocurilor pe sub masa romanesti, care nu trece de stadiul de ministru si cel care face mismasuri numite lobby la nivel inalt.
Culoarea mea politica daca ar exista in Romanaia cred ca ar fi una verde cu tendinte nationale in conditiile unei globalizari.Imi pare rau ca nu puteti extrage dintr-un context diferite opinii si pareri. Sunt sigur ca intotdeauna distrugeti ce alti incearca sa construiasca numai din ideea de ego (poate casuta mea e mai frumoasa decat cealalta). Eu nu am construit nimic, poate doar un schimb de pareri pornind de la un ambigu comentariu. Imi pare rau ca folositi multe cuvinte si legate pe alocuri bine, nereusind insa sa trasmiteti mai mult de cuvantul "hoti" si "basescu".
Mafia politica exista si in alte state cu alte stadii de dezvoltare numai ca la ei se numesc membrii in consili de administratie la mari fonduri de investitie. Poate ar trebui sa invatati definitia politicii si poate NU CEA DIN CARTI.
Imi scuzati limbajul agresiv ce l-am folosit anterior si cuvintele putine cu care incerc sa spun prea mult si prea amplu, dar mie nu imi plac oameni incapatanati in ideile lor care nu acopera nici macar o parte a pamanatului luminat de soare.

Anonim spunea...

ps: Cred ca suferiti de sindromul persoanelor care nu au pregatirea necesara pentru un post, decat muncind 5-6 ani la un loc de munca !!! Daca ma insel imi cer scuze anticipat!

iulian traşă spunea...

hai ca sunteti...caraghios :))

Anonim spunea...

Un caraghios interesant daca urmariti blogul atat de insistent sa vedeti ce scriu ! Daca ati face comunicare politica cred ca ati esua ..desi in prima faza cuvintele si mesajele poate ar fi destul de clare pentru o nisa ..nu vreau sa repet acele cuvinte !

Anonim spunea...

Provocati o discutie pe blogul d-voastra...doresc doar un schimb de idei...si nu o lupta de idei...poate din cauza ironiei ne-am pierdut simtul etic al discutiei picand in jigniri ...ce nu isi aveau locul...

Brad Florescu spunea...

Cum naiba...asta e cel mai comentat articol din tot blogul meu. Si macar de-ati comenta ce-am scris eu...Dar comentati ce-au scris altii...
Ma gandesc serios sa imi fac un blog pe politic.
:-)

iulian traşă spunea...

gata, eu m am oprit:)

iulian traşă spunea...

nu ma mai incurc cu vedete ascunse in spatele anonimatului (asta ca sa fie si mai comentat postu)

catalin spunea...

anonim nu sunt...am creat eu un blog acum...pe care putem face un schimb de idei .... www.cocoshoo.blogspot.com mai am si niste mici detalii tehnice sociale.....

catalin spunea...

anonim nu sunt...am creat eu un blog acum...pe care putem face un schimb de idei .... www.cocoshoo.blogspot.com mai am si niste mici detalii tehnice sociale.....

iulian traşă spunea...

concepte ai? :)

catalin spunea...

Intrebarile au fost lansate pe blog http://cocoshoo.blogspot.com/....Bradut nu imi fac publicitate :)...e doar un seminar de idei...sa vedem ce iese..oricum ti-am facut trafic activ :))