14 noiembrie 2008

Libaran Island 4: In vizita la Nurul Adrina



Nurul Adrina s-a nascut luni dimineata, la ora 7.30. A fost mosita de Popo, sora lui Joe (pe care ati vazut-o deja). Miercuri, cand Adrina implinise deja doua zile si mergea pe-a treia, am fost s-o vizitam. Fetita s-a nascut intr-o familie de pescari si are doi frati gemeni, un pic mai mari ca ea (in jur de un an si jumatate). Fiind momentul de asa natura, am considerat necesar sa-i fac cadou Adrinei primele jucarii din cariera ei de copil. Jucarii pe care, absolut intamplator, le aveam in ruccac, ca nu se stie niciodata la ce-ti trebuie.






In dreapta, mami, in stanga matusa Adrinei.


Matusa o infasheaza, in timp ce bunica il leagana pe unul dintre gemeni.


Fericitul tata a 3 copii are putin peste 19 ani.


Iar mama a implinit 18. Asa e obiceiul. Se casatoresc devreme.

6 pareri:

Cântăreața Cheală spunea...

Ce mananca oamenii acestia? In ce cred? Ce sistem de legi aplica? (daca unul ucide, de exemplu).

Brad Florescu spunea...

Sunt musulmani. Dar ma interesez mai in detaliu si iti spun.

Anonim spunea...

Nu traiesc in aceasta lume, nu? Pe ei nu ii intereseaza caderea bancilor, inchiderea fabricilor si blocarea liniei de productie de la Renault, nu? Cum e posibil s anu ii atinga, sa nu ii guverneze si pe ei aceasta ordine mondiala? Sunt frumosi!!! Tare frumosi!!Daca mai vezi bebeul, sa te duci la el si sa ii spui din partea mea Inger ingerasul meu. Sa il ajute toata viata! Ca sa ii fiu si eu nasa de departe!!!!!

Brad Florescu spunea...

M-am interesat. Pe insula exista o unitate de politie marina, care functioneaza si ca politie a satului. Locuitorii se supun legilor statului malaezian. Dar nu se intampla lucruri care sa necesita implicarea autoritatilor. Conflictele intre familii sunt judecate si mediate de capetenia satului. Daca, de pilda, X il loveste pe Y, cei doi vin la judecata, iar problema se solutioneaza de cele mai multe ori printr-o compensatie materiala pe care agresorul trebuie s-o plateasca si al carei cuantum e stabilit de capetenie. Compensatia se numeste SAGIT (se citeste "saghit")

Brad Florescu spunea...

Cat despre mancare, oamenii acestia mananca peste, mango, coconut si orez.

Cântăreața Cheală spunea...

Multumesc!