17 iunie 2008

Cele doua institutii media care m-au dezamagit sunt trei

Si sunt, implicit, cele 3 branduri media pe care le consum zilnic: Antena 3, Hotnews si GSP.

- Antena 3 e un post pe care il privesc in fiecare seara, de pe la 10 incolo, cand ajung si eu acasa. Ca orice om de stanga, savurez atacurile la adresa puterii (de cativa ani, Basescu si PD-ul), iar Antena 3 cam cu asta se ocupa si pe asta a crescut. Multumesc pentru 3 ani de opozitie!

- Dumininica seara, insa, Antena 3 a incalcat cateva reguli intr-un mod cam nasol. Prima: a lasat sa se inteleaga cine e invingatorul pe Bucuresti pretextand, ipocrit, ca CNA-ul nu-i permite sa pronunte nume. La naiba, ca si pisicile mele si-au dat seama ca a castigat Oprescu. A doua: ce chef, ce chiolhan, ce taraf TV era la Sinteza Zilei duminica seara, cum se dansa pe morti si pe morminte, ce bucurie aveau analistii, asta a depasit puterea mea de a consuma media anti-putere. A fost jenant, absolut jenant. Antena 3 ar trebui sa se ridice ca un brand anti-status-quo, nu ca unul anti-Basescu. Basescu e azi, maine nu mai e. Si daca nu mai e, nu mai aveti obiectul muncii, domnuuuu Gadea.

- La celalat pol se posteaza Hotnews, site-ul pe care il accesez de 10 ori pe zi. In ultima luna cel putin, Hotnews a dus o campanie anti-orice-e-anti-Basescu si a culminat - pe fond de cifre nasoale - cu o baterie de editoriale croite dupa designul non-elegant validat dupa exit-poll de insusi domnul Boc: bai, bucurestenilor, sunteti niste tampiti. Ati gresit grav, ati reinstaurat comunismul, pe mineri, pe ilici, cretinii dracului care-ati votat ca boii.

- Pentru un consumator media curios si cat de cat echidistant politic, cele doua institutii media au facut mari greseli din punct de vedere comercial. Pentru ca alegeri sunt din cand in cand - chiar daca nea Baselu ar vrea sa fie la saptamana - in timp ce public si publicitate sunt tot timpul. Am aflat ulterior - desi nu am vazut printul - ca si Gazeta Sporturilor si-a vandut sulfetul pentru proslavirea candidatului Blaga, chestie care s-a soldat cu oareshce proteste din partea consumatorilor preocupati strict de sport, deci de fotbal.

- Sfat pentru medii: inainte de a va arunca in chestii de-astea angajante, luati in calcul prezenta la vot. Din 10 oameni la care va aratati chilotii, unul e in Spania, unul in Italia, unul in delegatie, 3 sunt minori si alti 3 nu voteaza. V-a mai ramas unul singur, unul din 10, care oricum va priveste emisiunea asteptand pe Mama Natura si Mircea Radul , care oricum va acceseaza site-ul pentru bancurile misogine si care oricum va citeste ziarul doar pentru ca l-a luat gratis de la un vecin, altfel nu.

- Poate face sens pentru patroni. Poate. Pentru ziaristii de cariera in mod cert nu face.

2 pareri:

Fluture spunea...

De ceva vreme am descoperit Amazing Race. Citesc cu placere de fiecare data, imi place spiritul liber care 'bantuie' pe acolo. Ieri ti-am adaugat feed-ul RSS la lista mea.

Azi sunt perplex.

Antena 3, cu Gadea, Cristoiu, Stan si Ciutacu sunt "modelul" tau de opozitie intr-o democratie?? In 3 ani de zile nu ai simtit niciodata basina lui Voiculescu adiind prin studioul acela? A trebuit sa vina o nevinovata emisiune post-electorala ca sa vezi adevarata echidistanta a careului de falsi?

Ziaristi de cariera? Cariera de ce, de muci, ca sa nu zic de rahat? Poti sa enumeri 10 ziaristi de cariera in Romania?

Pentru un om de stanga esti foarte, foarte naiv. Dar parca nici nu e de mirare, avand in vedere la ce manipulare crancena ne-au condamnat Nastase, Ilici, Voiculescu & co.

textier spunea...

nu-i mai bine in pub.? noi macar facem pe fata ceea ce jurnalistii fac pe ascuns.
draga brad, eu am urmarit exit-pollul la rtv, cit timp am rabdat sa-l aud pe nistorescu vaicarindu-se incoerent si cvasi-nearticulat (ar fi bun alcooltestul inainte de emisiuni): crede-ma ca e (cel putin) la fel de penibil sa-ti anticipeze rezultatul cei care il regreta. am dat pe a3 si am vazut ctv miscari de star system (pe care nen-tu sirbu le-ar fi aplaudat): vorbit cu oprescu mai mult dsp. papionul lui cristoiu dect dsp. propria victorie etc...
tu ai dreptate. teoretic, erau oameni care mai votau la 20:55 si puteau fi influentati. dar apropo de asta... ce ai semnalat tu e parfum fata de...
http://www.ziare.ro/1212411871-Antena_3_a_furat_startul_la_exit_poll
(o haiducie de stg., sa zicem)