5 ianuarie 2012

iGeneration


Crede în tine.

Dacă n-ai niciun Dumnezeu, crede în tine. Dacă nimeni nu crede în tine, fă-o tu. Te vor urma și alții. Te vor urma cei care nu cred în nimic, cei pentru care nimicul tău e de urmat pentru că crede în sine. Ambiția e considerată o virtute într-o lume fără virtuți.

Istoria ne oferă dureroase exemple oameni care, negăsind nici calea spre credință, nici pe cea către îndoială, s-au chipcioplit cu toată sluțenia lor, fizică și morală. Și lumea s-a pus la mintea, mai târziu, la picioarele lor. Heil!

Savanții și artiștii, oamenii păcii în general, sunt contaminați de îndoială. Din îndoială trăiesc și creează. N-au cum să conducă lumea. Cine s-ar lăsa pe mâna unuia care nu are încredere în el?

"This is my rifle. There are many like it, but this one is mine."

Crezi în tine. Tu ești Dumnezeul tău, să n-ai alți dumnezei în afară de Tine. Fă-ți chip cioplit și roagă-te la el. Odihnește-te tot timpul. Fă-ți părinții să te cinstească. Ucide, fură, fute cât poți, râvnește indiferent ce și obține indiferent prin ce mijloace, minte și înșală. Trăiește-ți viața ca și cum ar fi singura și singură va fi.

2 pareri:

Anonim spunea...

Sau Odă Spălării pe Creier.

Daria Valea spunea...

Da! Foarte adevarat!