15 mai 2010

Aninoasa D.A.De la coaliţii ni se trage. Pe vremea când un singur partid era capabil să câştige majoritatea, acesta se instala la toate nivelurile puterii şi-i scuipa pe incumbanţi afară din posturi. Paranteză: poate de-aia au numiţii politic salarii aşa de mari. E meserie cu grad ridicat de risc. 4 ani ai salariu, 4 ani nu.

Când Alianţa (sic!) D.A. a reuşit să facă majoritate, i-a zburat pe pesedişti din structuri. Doar că, nu-i aşa, alianţa înseamnă de două ori mai mulţi membri de partid care au muncit pe brânci. Altă paranteză: o lună munceşti, 4 ani ai salariu. Unde să-mi trimit CV-ul?

Deci pentru fiecare pesedist dat afară au venit un pedelist şi-un penelist, să fie toată lumea fericită. După care Alianţa s-a rupt. PDL-ul s-a retras într-o opoziţie formală, de studio TV, continuând să fie reprezentat la vârful piramidei de către Traian Băsescu. De ai cărui oameni nu te atingi, până la rudele de gradul 6 ale şoferului, inclusiv bastarzii.

Când au acceptat invitaţia la cină a liberalilor, PSD-iştii au venit de mânuţă cu armata lor de fruntaşi şi fundaşi, activişti de toate rangurile care nu mai mâncaseră caviar proaspăt din 2004 toamna. S-au creat funcţii şi pentru ei. Astăzi putem spune, în sfârşit, că pluralismul politic se propagă până în cele mai subtile medii ale puterii.

Comuna Aninoasa, judeţul Dâmboviţa. La o populaţie de 6018 locuitori, primăria plăteşte 60 de funcţionari şi 40 de angajaţi ai sistemului de salubrizare. Gunoiul se ridică odată pe săptămână, iar astă iarnă zăpada s-a autodezăpezit cu ajutorul soarelui, astrul zilei.

N-a fost bani.