16 martie 2009

Despre etate



Nu eşti bătrân când ai mulţi ani. Eşti bătrân când ai multe certitudini.
Nu eşti bătrân când firele albe le depăşesc numeric pe cele negre. Ci atunci când ai tot mai multe răspunsuri şi tot mai puţine întrebări.
Iar înţelepciunea...înţelepciunea nu înseamnă că înţelegi mai multe, ci că ai aflat ce poate fi înţeles şi ce nu.

8 pareri:

Unknown spunea...

Bradutz!!!!!!!!!!!Iti suna doar bine ce ai scris sau chiar crezi in cuvintele astea? Ar fi un lucru extraordinar! Cu adevarat miraculos....dar cred ca doar suna bine; pentru ca suna, pe bune....
Gratie!

Antoaneta spunea...

A-ha, deci eu sunt foarte tanara si foarte inteleapta. Sunt plina de intrebari si nu inteleg mai nimic, mai ales din ceea ce se intampla in Romania, pasiunea pentru shopping,conceptul bigger is better, pretul platit pentru eticheta, statiunile all-exclusive.

Brad Florescu spunea...

nu stiu, pentacs...mi-a iesit combinand aleatoriu niste cuvinte...si mie mi-a placut cum suna, asa ca i-am dat publish.

Florian spunea...

Trosssc... bufff! Scuze, asta-i de la aterizarea mea în brãdutz. Mordechai e de vinã c-a comis ieri greseala sã dea un link cãtre-ncoa' ie deci autor moral pentru trosc buf si pentru ce-o mai urma c-acu trec la subiect predicat ci ce mi-or mai fãta tastele punct.
Prostu' cicã-i de doo feluri, ãl de nu se-ndoieste de nimic si ãl de se-ndoieste de toate. Sã nu mã-njure cin' se-ndoieste de chestia asta, cã n-am zis-o io, ci unu' de era si print belgian, si feldmaresal în armata austriacã, ce coroana si pusca lui.
Aud? Zise careva cã ce-are zisa lu' printu' cu scrisa lu' brãdutu'? Pãi dacã cine are multe certitudini e bãtrân, cum citii în brãdut, înseamnã cã cine are numa' certitudini e tot bãtrân, numa' cã ca tata lu tata lu tata de bãtrân. Adicã cum ar veni, toti prostii din ramura cu certitudini sunt expirati de mult, iar ãi dân ramura ailaltã, fãrã nicio certitudine, tre' sã-i dotãm cu suzete si pempãrsi.
Acu', ce sã zic, n-am certitudinea cã certitudinea cu care a zis ce-a zis printu' nu vine dân prostia dân capu' la individ, da' am certitudinea cã incertitudinea mea în chestia cu certitudinea printului nu-nseamnã cã io-s prost, pen' cã dupã cum se vede am si-o certitudine si-o incertitudine, asa cã nu-s nici prost d'ãla, nici d'ãlãlalt.
Dacã careva o zice cã ce-i cu asta, poate prostii or fi exceptia care confirmã regula, o sã-i rãspund cã ce exceptie poa' sã fie aia a unei majoritãti, cã vorb'aia, prosti, prosti, da multi.
Nu-i nevoie sã mã trageti de mânecã cã brãdutu' nu zicea de bãtrânetea - bãtrânete, ci de altã bãtrânete, cã tot d-aia a lui zic si io, suzeta si pempãrsii sunt doar asa, niste figuri de stil în care am vrut eu sã mã rup, e bine?
Parc'auzii cã sughite Mordechai, doar nu l-o fi'njurat careva de p'acilea pentru linku' ãla care mã aterizã-n brãdut, n'ashea?

Brad Florescu spunea...

De-aia ma fac eu presedinte, Florian, ca sa capete si prostiile mele greutate. M-ai inteles, tonomatule care esti?

mo spunea...

eh, indivizii cu vocatie religioasa traiesc (in mare) in certitudini din copilarie si pana la data expirarii. iar oamenii care traiesc in comunitati restranse si nu au acces la informatie nu isi vor formula niciodata prea multe intrebari.
asta nu ii face nici batrani nici intelepti.

Unknown spunea...

Din oamenii pe care ii cunosc eu, la cei cu vocatie religioasa si cei din comunitati restranse ma refer, multi au si certitudini si intrebari fara raspuns. Doar ca nu corespund cu ale noastre.

Florian spunea...

Ia de la tonomatu' noul imn al golanilor:
Mai bine activist decât golan,
Mai bine comunist decât mort,
Mai bine tonomat în ieuro decât presedinte pe nasturi.