20 ianuarie 2009

Volvo Ocean Race Game. Cu ce se mai ocupa oamenii in toata firea.



Intrucat oricum economia stagneaza in asteptarea binecuvantatei crize, oamenii in toata firea de pe intreg cuprinsul lumii si-au gasit ceva de jucat, la trecerea timpului.

Volvo Ocean Race, varianta pe bune, e cea mai dura competitie de veliere din lume, care angre/antreneaza mega-bugete, super-vase si giga-marinari. Aici se opreste reflexul meu de jurnalist care vrea sa faca un material de informare. Punct.

Barca aia galbena e barca mea, se numeste Amazingrace si e pe locul nouashpemiinushtiucat. Sunt mandru de locul ocupat, pentru ca sunt peste 150.000 de veliere virtuale in cursa asta. Ne aflam deja la a patra etapa, intre Singapore si Quingdao (China), 2200 de mile distanta, doua-trei saptamani online. Cu vanturi reale si competitori reali. Acelasi tip de barca, aceleasi panze pentru toata lumea.

Am aflat despre nebunia asta de la Lucian Dragomir, unul dintre cei mai buni skipperi din Romania (castigator al Black Sea Regatta anul trecut). Care, om in toata firea, familist si om de afaceri, nu putea sa stea pe scaun de grija. Ca daca se schimba vantul si el n-apuca sa faca volta? Fapt pentru care, in mijlocul unui restaurant cu specific spaniol plin de clienti, cu ajutorul unui laptop si al unei conexiuni wireless, ne-am conectat 4 oameni, sa facem volta. Voi stiti cum se simte o volta facuta in mijlocul unui restaurant? Nu, normal ca nu stiti.

Ieri am zis sa ma combin la dementa asta, mi-am facut un cont si m-am inscris in cursa. Am ratat startul (pentru ca eram in drum spre Bucuresti, de unde si cele doar 3 ore facute), dar jocul e suficient de generos incat sa inscrie pe cursul corect si barcile ai caror skipperi sunt la Sibiu. In jurul meu, 150.000 de ambarcatiuni, fiecare cu planurile ei. Mi-am gasit repede compatriotii, am schimbat urarile de rigoare si iata-ne, la 44 de ore de la start, navigand in largul coastei insulei Borneo. Ce coincidenta minunata!

Da, stiu, pare un joc, dar nu e. Il sun dimineata pe Gabi Pelicanu', matelot cu experienta. "Ba, Gabi, tu pe unde-o iei? Cei mai multi merg spre E-N-E, tu si cu Lucian vad ca mergeti Nord, cu vant la tribord, fix invers decat noi. Aveti vreun plan secret?" "Nu, Bradone, avem 2000 de mile de mers, daca pica vantul unde mergeti voi, castigam noi. Daca nu pica, am iesit din cursa"

Atat de simplu este. Si atat de complicat. Vantul din joc urmeaza vantul real. Ai o prognoza meteo, ti se spune ca vantul se va suci din 4 grade in 11 grade, stii ca o sa se intample in urmatoarele 12 ore, dar poate sa se intample peste 10 minute sau peste 11 ore si 50 de minute. Rezista doar cei care stau online. Sau aia care joaca in gasca pe aceeasi barca. Ideea de echipaj, ideea de cart se regasesc si aici.

Jocul (pardon) are un feature minunat. Cat timp esti conectat la cursa, iti da pe boxe sunetul chilei despicand marea. Al valurilor, al vantului. Apoi reia, in loop. Da' asa e ea natura, monotona.

Cine castiga jocul asta virtual primeste un Volvo real (Cobra Ucigasa, nu fi gelos, e doar un joc.)

Daca vrei sa-ti faci de lucru pentru urmatoarele 2000 de mile, intra aici.

11 pareri:

Darael spunea...

Super, super....
Multumesc pentru informatie. Poate asa reusesc sa navighez si eu; cred ca e mai provocator decat in vis.

De ce nu a povestit nimeni de aceste lucruri pana acum ?

Darael spunea...

Back.
Am studiat "intens" jocul, atata cat puteam fara sa ma inregistrez. Multe facilitati implica o taxa.... nu e frumos din partea lor :(

Ma duc sa ma joc cu lopatica in nisip - e gratis.

Brad Florescu spunea...

Salut. Da, pentru anumite facilitati iti cer niste banutzi. Dar poti sa te distrezi foarte bine si fara auto-helm, de exemplu.
E drept, va trebui sa te conectezi mai des, ca sa vezi daca s-a sucit vantul.
Dar e fun.

Darael spunea...

E super. Multumesc. Daca vrei sa ma "vezi", sunt pe acolo. Pierdut in mijlocul oceanului, Darael, cu minunata barcuta Lord IX.

Cine stie, poate ne facem cu mana peste ape ;)

Aaahooooiiiii....

Brad Florescu spunea...

Gata, te-am vazut! Nu uita sa te uiti la prognoza meteo din cand in cand, ca sa profiti de vanturile bune si sa urci in clasament.
Bafta!

Darael spunea...

Multumesc pentru sfaturi.

Interesant pentru mine ca nespecialist cate lucruri trebuie sa iei in calcul... vant, previziuni, curentul oceanic, velele... dar e dragut.

Am "furat" ideea si am facut si la mine un articol; poate mai ispitim pe cineva: http://darael.blogspot.com/2009/01/brdu-florescu-volvo-ocean-race-game-cu.html

Aaahoooooiiiii.... :D

comanu spunea...

si de pirati cine va fereste?

Brad Florescu spunea...

Piratii suntem noi.

venat show spunea...

Si nici o muiere in jocul asta? Not fun!

comanu spunea...

piratii suntem noi
care te facem pe tine.

Darael spunea...

Sunt si fete, dar stau undercover :D

Iar piratii, au fugit toti spre alte zari... am ramas singur la 10.000 locuri distanta. Atata ghinion nu am vazut pe mine de la 6/49 :((

O noapte pierduta pe mare.