3 mai 2010

5 pareri:

Mihai spunea...

In Belgia a fost o intreaga dezbatere daca trebuie sau nu trebuie sa se interzica voalul islamic. In cele din urma a prevalat interzicerea in numele apararii dreptului femeii si a egalitatii de exprimare.

Adevaratul motiv este ca procentul islamicilor in Bruxelles creste de la an la an si cum natalitatea in randurile lor este mai mare decat la crestini intr-un viitor nu foarte indepartat capitala europeana va fi un centru islamic :). Un lucru impotriva caruia niste politicieni ipocriti au inceput deja sa ia masuri.

Personal nu sunt nici pentru nici impotriva, fiecare cu religia lui, doar mi se pare ca a interzice cuiva sa poarte un lucru este la fel ca a-l obliga sa-l poarte: tot ii limiteaza libertatea pe care cu atata generozitate pretinzi ca i-o oferi.

rav spunea...

ai vorbit despre belgia si politicieni ipocriti...
belgienii au cel mai mare impozit pe salariu, 45% din care mare parte merge spre asig. sociale. dupa 2 ani de munca (majoritatea foarte constiinciosi), arabii, magrebienii si cam toti "jihadistii" toarna n copii si traiesc din banii de la asistenta sociala, ban ce vin din taxele platite de belgieni.
cum ziceai ca sunt politicienii aia?
toleranta fara discernamant naste monstrii

si la subiect, mai bine "asa da":)

Mihai spunea...

1. Nu e vina "jihadistilor" ca legea e stramba si ei pot profita de pe urma ei. Ca nu este corect moral fata de restul asta e alta problema...

2. I-am numit ipocriti pentru ca ataca islamul ascunzandu-se in spatele emanciparii femeii.

Dan Bruxelles spunea...

Atacul nu este indreptat catre "Islam", ci catre euro-arabii care isi impun deja incultura si modul de viata medieval.

Si EUrabia exista deja in Bruxelles, nu e vorba de un viitor indepartat. Mai sunt doar 4 cartiere in Bruxelles care nu au majoritate araba sau turca, aprox 30% din suprafata totala a capitalei. Restul capitalei nu arata deloc ca Europa si oamenii aia n-au nici o treaba cu valorile europene.

Belgia, o tara fara guvern, e prima tara europeana care arata ca are ceva coaie bilingve.
Dar e frectie la picorul de lemn cat timp printre nou nascuti sunt de 3 ori mai multi "Mohammed" decat "Christian"...

Anonim spunea...

Treaba nu e chiar atat de simpla....

In principiu, intr-o tara libera, oricine ar trebui sa aibe voie sa poarte sau nu ceea ce doreste, in limitele unei decente minime general acceptate (Asta inseamna libertate, sa poti face orice, mai putin sa ii deranjezi pe ceilalti)

Din pacate insa, in comunitatile musulmane din lumea libera, de exemplu, acoperirea completa a capului pentru femei poate deveni o regula obligatorie pentru membrii comunitatii, in cazul in care regula generala este ca oricin poate purta orice. In consecinta, libertatea unei parti importante a populatiei se reduce drastic, pentru ca legea informala a comunitatii devine mai puternica decat principiul libertatii garantat pentru TOTI cetatenii.


Iar chestia cu acoperitul fetei nu e decat o chestie simbolica....



Din pacate insa, in comunitatile