7 aprilie 2010

Şi în est ce mai faci, măi, Brăduţ?



Ko Yo, insuliţa fermecată, îşi vede de treabă la modul cel mai relaxat, deşi e strivită între două superlative.

Primul superlativ: lacul Songkhla, cel mai mare lac natural din Thailanda, care acoperă o suprafaţă de 1000 de kilometri pătraţi. Tehnic vorbind, lacul nu e chiar un lac, ci o un complex de lagune în care se amestecă apele dulci venite dinspre munţi cu cele sărate ale Golfului Thailandei. (citeşte continuarea pe The Thailander)

2 pareri:

Anonim spunea...

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29755&idlnk=3&cat=29919

MAE » Sfaturi de călătorie » Alerte de călătorie » Avertismente » Thailanda

Ca urmare a măsurii adoptate de către guvernul thailandez, prin care a fost decretată stare de urgenţă în capitala Bangkok şi în provinciile din apropierea acesteia, recomandăm cetăţenilor români să evite în această perioadă călătoriile în Regatul Thailandei.

În Bangkok au loc numeroase demonstraţii şi atacuri violente, pe fondul unei situaţii politice tensionate. În cazul în care vă aflaţi în Thailanda, vă recomandăm cu insistenţă să evitaţi astfel de manifestaţii deoarece există riscul să fiţi arestat. Instituirea stării de urgenţă presupune, printre alte restricţii, şi interzicerea deplasării în grupuri mai mari de cinci persoane.

În cazul în care vă deplasaţi în Thailanda, vă sfătuim să aveţi în permanenţă asupra dumneavoastră paşaportul şi să îl prezentaţi autorităţilor thailandeze, ori de căte ori vi se cere acest lucru. Ţineţi cont de faptul că măsurile stricte de securitate adoptate de către autorităţile thailandeze includ puncte de control trafic şi de căutări de vehicule şi / sau persoane.

Vă recomandăm să evitaţi călătoriile în provinciile Pattani, Yala, Narathiwat şi Songkhla, deoarece există un risc crescut cu privire la declanşarea unor acte de violenţă în aceste zone.

Situaţia rămâne tensionată în preajma templului Preah Vihear, localizat la graniţa cu Cambodgia. Vă sfătuim să evitaţi călătoriile în această zonă.

Recomandăm cetăţenilor români care se deplasează în Thailanda, să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă! În acest sens, accesaţi periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe

Unknown spunea...

Draga Bradut, am descoperit recent blogul tau. Ma bucur foarte mult sa constat ca inca mai exista oameni ca tine, ROMANI ca tine, si tine-o tot asa! Nu te lasa! Articolele tale sunt extrem de revigorante si mobilizatoare, pentru mine, cel putin...As vrea sa-ti multumesc in mod deosebit pentru ceva anume...Uitandu-ma la profilul tau am observat ca din filmele enumerate de tine ca preferate, doar pe unul nu il vazusem, spre rusinea mea: LE GRAND BLEU. Acum ca l-am vazut, l-am incadrat in categoria filmelor dupa care nu voi mai fi niciodata la fel...Multumesc inca o data si succes in tot ceea ce faci! Cristina (Bucuresti)