9 februarie 2010

Olam Haba

Eu o să mor atunci când o să moară Internetul.

Ştiu la ce te gândeşti, dar nu e asta. Sunt mult mai pervers.

Să spunem că, printr-un concurs de rahaturi tehnice, zborul THY 1444 pe ruta Bucureşti-Istanbul nu mai ajunge la destinaţie şi dispare cu tot cu mine. Sau zborul ăsta ajunge şi următorul pică. Sau următorul. Sau mă muşcă singura cobră de pe insulă. Sau, mă rog, găsesc eu o soluţie să crăp, că am lucrat la creaţie. Buuuuuun. Ce urmează?

Nu vorbim de TV. Acolo o să fiu, culmea ironiei, "un cetăţean român". Ăştia de la TV n-au cunoscut niciun răposat pe când trăia. O văduvă plus doi orfani egal trei surse. Poate la Realitatea să facă o ştire de 45 de secunde, cu vocea mea de la Revelion şi pozele trimise pentru materialul despre Banda Aceh, după care imaginea mea se va fade out, 3 secunde de negru şi trecem la ştirea despre eleva beată. Presimt că pe burtieră o să scrie "Brăduţ Florescu: turist în lumea umbrelor".

Dar pe net...dar pe net...

În prima săptămână o să fac super-trafic. Bloggerii sunt tineri şi rareori moare câte unul. Ar fi un eveniment. S-ar umple netul de cyberlacrimi cu link la răposatul. Fidelii vor publica fragmente din operele mele online, sub titluri de genul "de ce-l citeam", "ce-a insemnat pentru mine", "rândurile astea m-au făcut să-l iubesc pe".

În a doua săptămână traficul va scădea şi e normal, că e păcat citeşti morţi atâta timp cât Cărtărescu e în viaţă. Va apărea un flux nou, de onlaineri care m-au apreciat mai mult, m-au iubit mai mult şi m-au înţeles mai mult decât generaţia primei săptămâni. Ei or să mă pună în blogroll POST MORTEM. Un ultim omagiu. Un timp.

În a treia săptămână, vor mai fi câteva fete care se vor uita pe pozele mele. Va apărea un grup pe Facebook intitulat "Ce-a însemnat el pentru mine", la care vor adera mii de persoane, vor scrie câteva zeci după care va apărea grupul "Trăieşte-ţi viaţa cât mai poţi".

În a patra săptămână voi părea mort de-a binelea:

Fie-i php-ul uşor
Google să-l ierte.
A fost un blogger bun.
Aşa e, dădea accept la toate commenturile.

N-ai fost atent: am zis voi părea. Pentru că eu, de fapt, voi continua să trăiesc. Singur, undeva. Nu mă vezi?

Iată-mă:
Cu ochi mari şi blânzi, de fermier, purtând aceeaşi salopetă de blugi, aceeaşi cămaşă vişinie şi aceeaşi freză demodată cu care deja te-ai obişnuit de când eram vecini. La câţiva paşi distanţă stă gata de lansare un balon cu aer cald, iar în nacelă - o oaie neagră: sufletul meu care refuză să urce la cer întru iertarea păcatelor.


Iată-mă:
Singur şi melancolic, ca orice nemuritor, în mijlocul tarlalei cu varză neculeasă de secole, sub morile de vânt, mângâiat de privirile blânde ale cailor şi de parfumul pomilor preaîncărcaţi de fructe.

Sunt eu.
Sunt mortul viu nivelul 27 cu 31638 de puncte de pe Farmville.
Mai dă şi tu cu mătura, că eu n-am voie efort.

10 pareri:

CosmICS spunea...

Et tu, Bradut? Cum Doamne iarta-Ma fac sa scap de dependenta asta de FV. Unde ma itorc mai exista un jucator!

Anonim spunea...

Eşti optimist. Eu aş dispărea după 3 zile.

Adrian Bitirez spunea...

Salut Bradut, Adrian Bitirez revine in viata Dvs. Ma ai innebunit cu articolul cu vacanta de un an? Gandeste ce efect social va avea ceea ce ai scris tu! Tot romanul care va are sau va avea intr-o zi 600 Euro isi pune sare pe coada si pleaca in Asia, India, Bangladesh.. iar am sa stau sa sting lumina, nu ?! Ar fi un efect benefic in toate chestia asta, daca maine ne trezim ca tot "politicu" "emigreaza" cel putin un an in Asia..da Doamne poate nu se mai intorc!
Hai sa verificam la Politia de Frontiera cate bilete de avion se vor cumpara de azi inainte spre destinatii din astea ciudate.. si atunci putem masura concret. Ma bucur ca te-am regasit, mai"trec" pe aici.

Salutare
Adrian Bitirez

Antoaneta spunea...

lovely

Anonim spunea...

la o alta tv, mai sus de rtv o sa se dea mai mult de 35 de secunde. ca doar nu am inghetat intr-o vinere, intr-un parc, vreo doua ore. jur ca o sa fie o stire misto daca mori. dar o sa fie si mai misto stirea daca nu mori. de s-o arati nepotilor nascuti sub un soare prietenos cu oamenii 365 de zile pe an.

Dana Nicolescu spunea...

Incredibil!! Foarte tare povestea.

ps. Te stiu de la TV! :)

o lore ! spunea...

eu nu vreau sa mori si ma tot intreb de ce te-ai intors in romanica?
nici nu am citit postul.
inca sunt suparata.
hmmm. nu conteaza. dar pun pariu ca asa bronzat si tuns, o sa faci ravagii...

Catalin spunea...

Auzi, să-mi lași cheia sub ghiveci că mai trec eu din când în când și ud grădina, mai dau o cheie la Scodă… așa ca'ntre vecini. Că ai fost om cu mine mânca-ți-aș…

piticu spunea...

lvl 27… lol ce newbie. eu miam sinucis fermieru la nivelu 53.

Brad Florescu spunea...

Adi Bitirez, sa traiesti. Pe unde mai existi?