6 ianuarie 2009

Votaţi-mă, totuşi



Cand o sa ajunga Bradut presedinte, el va muta capitala administrativa a Romaniei la Brasov, lasand Bucurestilor rolul de capitala economica.

Modelul nu e original, a fost aplicat cu succes mai mic sau mai mare in diverse tari: Turcia (Istanbul/Ankara), Brazilia (Rio de Janeiro/Brasilia), India (Bombay/Delhi), Tanzania (Dar Es Salaam/Dodoma) si lista cred ca poate continua.

Ca urmare a masurii, tot aparatul administrativ central - ministere, parlament, agentii guvernamentale, administratie prezidentiala, functionarime - va elibera Bucurestii. Vom avea un trafic mai liber, mai putine masini cu girofar, mai putine masini, in general. Administratia centrala de la Bucuresti numara zeci de mii de angajati. Cei relocati isi vor vinde sau inchiria apartamentele din Bucuresti, ceea ce va duce la o scadere temporara a preturilor (oferta mare) si va mai rezolva din presiunea imobiliara din Capitala. Locuintele de serviciu, aflate in proprietatea primariei, pot fi scoase la vanzare sau inchiriere. Mai iese un ban la bugetul local.

Pe urma, as construi o autostrada cu 4 benzi pe sens intre Bucuresti si Brasov, care sa permita transferul intre orase in doua ore. As face si o linie de cale ferata pentru trenuri ultra-rapide. Nu stiu daca se merita sa fac si aeroport, ca nu e economic sa zbori 20 de minute. Daca rezolv cu autostrada si trenul, Otopeniul poate deservi Brasovul si Bucurestii la fel de bine.
Masura ar avea o influenta pozitiva asupra intregii Vai a Prahovei (Ploiestii vor redeveni un oras-cheie), atragand investitii in imobiliar, infrastructura si servicii. Sibiul, Clujul si Tg. Mures ar fi mai aproape de "centru". In faza a doua, voi mai construi niste autostrazi care sa lege cele 3 orase de Brasov.

In plus, guvernantii, parlamentarii si presedintele Florescu vor petrece mai mult timp la aer curat, de munte, ceea ce le va oxigena creierii, dandu-le idei minunate de cum trebuie condusa tzara.

Dar Bradut n-o sa ajunga niciodata presedintele Romaniei. Pentru ca are parul lung, barba, fumeaza si bea, nu e insurat si a mai si aparut la el pe blog in costum de dervish, deci e terorist arab.

10 pareri:

mo spunea...

Obama e negru, a fost june delincvent, fumeaza si are si poze pe net in costum de musulman - e presedinte. Daca muti capitala in Brasov io dau cu stampila.

ajnanina spunea...

ai un vot de la mine... si daca vrei propaganda, vreau o casa in Bucuresti si una in Brasov

Fille en Aiguilles spunea...

mhm. great utopia:)

Anonim spunea...

Bradut chiar ar vrea sa ajunga presedintele Romaniei?!

madalina ionescu spunea...

hai şi-un teatru naţional şi-un pod peste dunăre la urziceni, plus aeroport.

serios acum, ce ai cu bieţii braşoveni? lasă-i în tihna vieţii lor sau vrei să dureze toate de trei ori mai încet ("luuuume, luuumee", cum ne învaţă celebrul banc)

venat show spunea...

Si de ce ar trebui tu sa ridici brasovenii in asemenea rang? Ce, curtegesenii nu ar merita? Sau iesenii? Sau voronetienii? MAi bine ca nu ajungi presedinta pentru ca viziunile tale politico-administrative sunt naspa.
In schimb, prestanta ta de dervish in mijlocul livingului, ei da, aici as putea spune ca votez! Asta da, as putea sa o inteleg!

comanu spunea...

de ce spune si bucurestii?
de parca ar fi mai multe orase conurbate, cand de fapt nici unul de Doamne ajuta nu e, dupa cum ai si demonstrat.

batmanu spunea...

Si mai face si poezii. Si lucreaza si in PR/advertising, bref, are bani multi. Si nici nu intelegem ce vrea el asa... in general...

Anonim spunea...

bradut n-are cum sa fie terorist arab pentru ca aia nu beau, deci bradut poate sa fie presedinte. te-am luminat deci ai de dat o bere. lol.

Anonim spunea...

Ca sa fim in linie cu variantele date ca exemplu, Brasovul e cam aglomerat deja...

Mai bine mutam capitala la Urziceni...