20 ianuarie 2009

Volvo Ocean Race Game, Jurnal de Bord. Ziua 3.



Pe la pranz, vantul a inceput sa slabeasca. Mergeam spre est, iar acolo, in zona Insulelor Nansatiundao, se anunta o mare acalmie in urmatoarele 24 de ore. Am carmit vest-nord-vest la 326 de grade si ma indrept, cu circa 10 noduri pe ora, catre Insulele Catwick din largul coastei vietnameze.

Dimineata, cand m-am trezit si am iesit pe punte, urcasem foarte mult in clasament. Sunt pe 8889. E bine. Iar daca nu fac prostii, in doua zile urc in primii 5000. Daca as termina in zona asta, as fi multumit.


Gabi Pelicanu'

La tribord, la nici o mila distanta, il vad pe Gabi Pelicanu', la bordul Calanului sau. Sta si fumeaza pe punte, din cand in cand mai verifica vantul, prognoza, mai regleaza o vela. In restul zilei, picoteste in cockpit cu mana pe timona. Desi suntem foarte aproape unul de altul, in clasament ne despart 2000 de locuri. Mila aia diferenta inseamna foarte mult intr-o astfel de cursa.

Din cand in cand, imi mai intersectez cursul cu un velier romanesc sau imi fac noi cunostinte. Azi m-am salutat cu Darael prin radio. El abia a pornit, dar o sa se tina de treaba si o sa castige teren. Mai ales daca o ia spre nord-est, nu ca noi, fraierii, care am mers pe la sud in speranta unui curs mai direct.

In fine. Intorc spatele cu regret coastei Bruneiului (speram sa mai respir o data, fie si de la departare, aerul junglei) si ma apuc sa traversez Marea Chinei de Sud de jos in sus, pentru a prinde vanturile bune. In 72 de ore o sa am vant NV de 20 de noduri. Din volta in volta, pe sambata ar trebui sa vad Insulele Paracelsus.


Natuna Besar, pe langa care am trecut luni dimineata.

Oricum, de cand am trecut de arhipelagul Natuna nu am mai vazut pamant. Au disparut si pescarusii care mi se asezau pe catarg sa se odihneasca inainte de a zbura mai departe, spre padurile din Natuna Besar.



Toata ziua stau pe punte, cu ochii pe laptop, citesc harti, verific mailuri si mai scriu in jurnal. E relativ plictisitor, pentru ca vantul bate cam din aceeasi directie si n-are rost sa fac corectii, mai mult as strica. Uneori imi pare rau ca n-am luat pe cineva cu mine pe barca, sa am cu cine sta de vorba. Dar regulamentul nu permitea. Las'ca strig la Gabi, daca innebunesc. Sper doar sa nu schimbe cursul si sa raman singur in mijlocul marii. Ar fi deprimant. Hai sa-mi aprind inca o tigara.


Amazingrace si Calanu.

7 pareri:

Darael spunea...

Darael dorea sa o ia spre NV, dar vantul marsav batea de unde dorea muschiul lui.

Asa ca o sa mai mearga vreo 7-8 ore pas-pas spre NNE, sperand ca aistia cu meteorologia sa nu fie asa de exacti precum se spune.

Cat despre loc... nu conteaza; ma preocupa mai mult pescuitul de peste sabie. Daca tot am iesit pe mare ;)

Darael spunea...

In cele din urma, Darael a facut ochisori. Barcuta se legana suspect; viteza era ZERO.

Ooooo.... nici cu ocheanul nu se mai vad prietenii; norocosii, au prins ieri vant prielnic si au fugit in partea cealalta a stramtorii.

Degeaba omul are planuri, degeaba gandeste un plan - vine o pala de vant din fata si gata.

Clar, nu o sa ajung nici macar in primii 50.000.

Brad Florescu spunea...

Hai, ca nu stai chiar asa rau. Sunt multi care n-au virat inca, se duc in gaura.
Incearca sa scapi de acolo cat mai rapid. Mergi un pic mai larg, chiar daca asta de duce usor vest. E important sa iesi de-acolo, ma gandesc...

Darael spunea...

Ma uitam acum si studiam cu Ariadna a reusit sa mearga asa de bine... pai are toate bonusurile platite.

Asa ca i se permite sa abordeze vantul la un unghi mai mic - na ca nu stiu cum se numeste tehnica.

Eu m-am oprit tocmai pentru ca am dat de vant aiurea azi noapte. Daca mergea cum era logic (conform sagetilor prezentate), azi coteam regulamentar si era super ok.

Asta e.
Macar invat jocul. Si data viitoare le fur Volvo ;;)

comanu spunea...

va urez noroc bun, parca asa se zice la voi.

venat show spunea...

Suna bine ce faci tu acolo.
"Vinul rosu si o barca magenta"
Un roman? O lansare? Ceva presa? Pe cind?
Nu-i rau sa fictionezi pentru un scop!!!Mai ales daca o faci si bine!
Deci, cind te producem? Si daca intriga e ok, facem si film.
So?
Gratie!

Brad Florescu spunea...

Se zice "Vand din pupa". Da la momentul asta m-as multumi si "Vant din travers" :-)