30 septembrie 2007

Unde-am ajuns...



A-propos de postul de mai devreme...
M-am uitat pe Google Analytics sa vad de unde-mi vine traficul. Si-am descoperit ca am un cititor in Insulele Cayman. Astea-s pe undeva prin Caraibe, la sud de Cuba, la vest de Jamaica si la est de Mexic.
Omu e aproape fan.Dintre toti cei care vin pe-aici, el sta cel mai mult pe blogul meu. Are o medie de 4 minute si 50 de secunde, ceea ce inseamna destul de mult.
Na, ce sa faci cand traiesti intr-un paradis atat fiscal cat si d'alalalt.
Dragul meu cititor, stau asa si ma gandesc cum o fi viata ta...Oops...pardon, a dumneavoastra, Tovarase Nicolae Ceausescu.

Nu mi-a fost usor, asa sa stiti!



Am fost luat la misto. Umilit. Calcat in picioare. Ironizat. Demonetizat si decredibilizat. Facut in fel si chip. Cu spume.
Dar am crezut in mine. Am crezut in steaua mea si in originea mea sanatoasa.
Acum, in aceasta zi rece si curata de septembrie, a venit momentul sa ma ridic, sa fac un pas inainte si sa o spun raspicat:

DA, MA, SUNT DE FEL DIN URZICENI SI BRAVO MIE!

29 septembrie 2007

Steaua - Vaslui: Poze de la meci


Cea mai frumoasa stelista. Ati vazut-o si in transmisiunea live.


Mascota GSP baga si ea o tigara inainte de meci. Intotdeauna mi-am dorit sa aflu cine se ascunde in spatele mastii :-)


Rezerve de lux: Dica, Badea, Cristocea


Nu pentru mult. Intra Dica, iese Bicfalvi.


Iese Mosu, intra Zmeu.


Stelisti din tata-n fiu.


Tot frumoasa stelista.


Gigi: "N-aaaaaam eu treaba....Caaaaare-i problema?"


Patru roti si nici un picior.


Iluminatul. N-a fost nevoie de blitz. 1-0 cu Vasluiul.

Cele 7 minuni ale Romaniei



Preiau leapsa lui Daniel, care ma invita sa nominalizez 7 minuni ale Romaniei. Iata lista mea, in ordinea in care mi-a venit in cap:

1. Ada Milea
2. Romanul "Zahei Orbul" de Vasile Voiculescu (aici sunt de acord cu Daniel)
3. Albumul "Despre Distante" al lui Alexandru Andries
4. Avionul "Vlaicu II" al lui Aurel Vlaicu



5. Piciorul stang al lui Gheorghe Hagi
6. Romanul "Toate panzele sus" de Radu Tudoran


7. Cadrilaterul

Dau leapsa mai departe lui Chiriac, Mircea si Lucian.

28 septembrie 2007

De ce cred eu ca biocombustibilii sunt o idee periculoasa



Pentru ca nevoia va fi mare. Din ce in ce mai mare, pe masura ce combustibilii fosili se epuizeaza, pretul creste, iar marile puteri sarace in petrol preseaza pe solutii alternative.

Daca cresterea e mare, va trebui sa creasca si productie. Asta daca nu s-o infiinta si un OPEC al dieselului de rapitza.

Ca sa crestem productia, va trebui sa exploatam terenuri tot mai intinse. Iar asta duce la:

1. Defrisari masive, ca cele din Malaezia, Indonezia si Brazilia, unde milioane de hectare dispar anual. Acestea atrag dupa ele cresterea concentratiei de CO2 din atmosfera, distrugerea ecosistemelor si a vietii dependente de ele si, nu in ultimul rand, perturbarea circuitului apei.

2. O extindere a sistemelor de irigatii, in conditiile in care cele existente sunt deja vinovate de irosirea a 75% din rezervele de apa dulce ale planetei. Daca aveati cumva impresia ca robinetul vostru de la baie e responsabil de asta, nu va mai faceti griji. Consumul casnic ruleaza doar 5-10% din resursele de apa dulce. Pe locul 2 se plaseaza industria si exploatarile de petrol si gaze.

3. O saracire si erodare ireversibila a solurilor prin culturi unice si intensive; drept consecinta, terenurile respective vor deveni impracticabile, apoi se vor desertifica din cauza eroziunii. Deci se va merge din nou la punctul 1: defrisarea.

4. O foamete crancena in in tarile deja sarace, intrucat terenurile destinate culturilor traditionale se vor imputina pentru a face loc culturilor orientate spre productia de biocombustibili. Oferta de alimente fiind tot mai mica, pretul va creste. Iar cei saraci nu-si vor putea permite sa cumpere mancare nici pentru ei, nici pentru animalele lor. Nu poti trai doar cu rapita, porumb si ulei de palmier.

Poate gresesc - si aici ii invit la o discutie pe cei care se pricep mai bine decat mine. Sincer, as dori sa gresesc, desi cele 4 consecinte mi se par logice.

27 septembrie 2007

Multumesc "Adevarului" ca m-a promovat!

Si prin asta intelegem ca m-a facut Managing Director la DDB, desi nu-s decat director executiv.
E a doua oara consecutiv cand domnisoarele care tin pagini de media prin ziare nu sunt atente la detalii de genul asta. Dracia naibii...
Oricum, multumesc, Andreea Lupu. Fii mai atenta data viitoare.
Cititi materialul aici.

25 septembrie 2007

Promotia Kent Tek Point: tura a doua



Dupa ce saptamana trecuta am castigat un pachet de tigari dupa 15 coduri introduse, am luat-o de la capat saptamana asta. Am cumparat 14 pachete, am introdus 14 coduri si am ales 14 puncte de pe harta. U, selecta. N-am castigat inca nimic.
Propun din nou sa se schimbe numele promotiei, de data asta in: "Cumpara 29 de pachete si primesti unul gratuit".
Regulamentul promotiei prevede ca acordarea de premii se face pe baza unui algoritm aleatoriu. APEL CATRE MATEMATICIENI: Spuneti-mi si mie, va rog, care sunt sansele ca un concurent sa castige de doua ori la rand la a 15-a incercare din 15 posibile. Sa-mi calculez si eu sansele ca maine sa iau excursia spre Japonia.

Making Of: Noile ID-uri Kanal D, realizate de DDB si Factor


Wedding Ring: Agency Version

Poate le-ati vazut, poate nu, de aceea va voi spune si arata povestea noilor ID-uri de post Kanal D, care au intrat in emisie pentru prima oara ieri seara.

Sunt in numar de 3: "Landing", "Wedding Ring" si "Adam & Eve". Elementul principal al tuturor povestilor il reprezinta Sfera Albastra Kanal D, care interactioneaza cu oamenii, transformandu-le starea de spirit. Cam asta ar fi, in mare, strategia din spate.

Filmarile au durat 3 zile, post-productia a durat 3 saptamani, iar echipa implicata in proiect a fost urmatoarea:

DDB:
Virgil Andone - art direction
Cristiana Plavicheanu - productie
Marius Beju - account handling
Bradut Florescu - strategie

Kanal D:
Hatice Kolat - Director General
Cristian Gheorghita - Marketing Director
Ovidiu Caprita - Marketing Co-ordinator

Factor Film:
Jordi Rexach - Director & DOP
Dan Burghelea - Producator Executiv
Tino Furtuna - Producator General


La filmari am avut si un DJ. A fost de ajutor pentru actorii care - in "Adam si Eva" erau usor inhibati de imbracamintea sumara.


"Eva la camera"


Ovidiu - clientul, face poze pentru blogul lui.


Marius, uitandu-se melancolic la Paradisul Pierdut

Virgil, Jordi si Sfera


Eva inainte de make-up si styling


Eva dupa.
"Wedding Ring": Jordi incercand sa inteleaga cum reactioneaza o femeie cand primeste un inel.

Virgil are o problema cu prajitura de pe masa.


Se pun luminile.
Poza artistica.

24 septembrie 2007

Un batran prieten


Cimpanzeul Felix de la Zoo Baneasa. Are 40 de ani. Cand nu va mai fi, n-o sa mai vedem chimpanzei adevarati in Romania. Merita sa-i faceti o vizita acum, cat mai e cald afara si are voie sa se joaca in tzarc.

Daca mergeti sa-l vedeti, opriti-i pe cei din jurul vostru care ii fac poze cu blitzul, ii dau pufuleti si seminte de FS. Nu tipati, nu dati din maini si nu-l strigati pe nume.

E un maimutoi de treaba.

Ma numesc Mihaela



LOL. Mai tineti minte postul despre babilonia din Diverta? E, uite ca (dez)ordinea din rafturi s-a mutat in viata reala.

Am auzit-o pe Mihaela Radulescu spunand la TV ca volumul sau, "Despre lucrurile simple", e cea mai bine vanduta carte din Romania. Si ca l-a batut la tiraj pe Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel pentru literatura.

Draga Mihaela, cat imi esti de draga, nu pot sa ma abtin si iti spun: in luna martie, revista "Practic in bucatarie" a vandut 244.000 de exemplare, de 300 de ori mai mult decat "Dilema Veche". Sa-i dam un Pulitzer pe chestia asta?

Ura!




Am luat Editor's Pick cu toate cele 3 fotografii pe care le-am inscris in concurs la BetterPhoto!

Una dintre cele 3 poze este "sarutul ursilor", facuta la Libearty Zarnesti.

Asta nu inseamna ca sunt cel mai mare fotograf in viata, ci ca s-a nimerit sa ajung in locuri misto cu un aparat bun. Daca nu ma crezi, intra aici.

Astept propuneri si contracte ferme. Fara mii si mii de euro nu scot nici capacul de pe obiectiv.

UPDATE: M-am uitat mai bine. Am luat 4 Editor's Pick, nu 3 :-)

Stirile TV: Muci si Diamante

Ieri si azi nu m-am uitat la stirile TV. Am stat cu spatele la ecran si am ascultat ce zice VO-ul (asa am pus calculatorul, nu-ti imagina ca am timp de experimente de-astea)

Daca te uiti la stiri, te mai imbeti cu imagini. Daca doar asculti, iti dai seama de ceva.
Ca nu e vorba despre goana televiziunilor dupa rating. Nici de "tabloidizarea" jurnalelor ca strategie de atragere a publicului.

Eu mi-am dat seama ca atat pot jurnalistii romani. Ca in spatele aparent genialei strategii se ascunde neputinta patronilor de televiziuni si a sefilor de departamente de a scoate ceva mai bun.

Stirile de la TV se impart in doua mari categorii: noroi si stele. Rahat si rochii de mireasa.
In fiecare jurnal ni se trage o doza de sange, vintre si cacat, apoi inca o doza buna de lux, exotism si manelism.

La Observator vin chiar asa: partea 1 (muci) si partea 2 (diamante).

Pro-ul e mai subtil: le alterneaza. Nu stiu daca asa vor sau asa se negociaza in sedinta de redactie. Din alternanta asta razbate, cat de cat, o doza de atitudine a stiristilor de la ProTV fata de ceea ce prezinta. Daca tot nu-si pot spune parerea in materiale, o induc in secventa acestora.

Cum se fac stirile astea: se asteapta casetele de la Politie, ca de-acolo vin main-urile. Accidente, crime si explozii. Se mai asteapta caseta cu declaratia lui Gigi Becali referitor la orice subiect vreti voi. Daca nu avem nici accident, nici Becali, e foarte probabil sa aiba Traian ceva de spus la 7 fix, ca pe el atunci il apuca.

Apoi: trimitem cativa corespondenti "pe teren", adica in fatza sau pe cladirea televiziunii.
Mai montam niste imagini din vacantele colegilor de departament (Grecia, Turcia, Spania, Egipt).

Urmeaza calupul de stiri promotionale despre marile realizari ale canalelor colege: cum a fost intampinata Adela cu ocazia lansarii discului, ce retete cu dovlecei ne recomanda revista Felicia si ce eveniment epocal are loc in direct la Sport.ro imediat dupa.

Asortam totul cu un reportaj senzational de la targul de rochii de mireasa, de la Miss Piranda sau de la un magazin de fitze abia deschis, ca sa aiba si reporteritele o rochita sa se-mbrace, un pat sa doarma sau un barbat sa se culce cu.

La capatul jurnalului: absolut nimic interesant. Nimic care sa conteze.
Nici un adevar spus. Nici o luminita in bezna mintii. Nici o voce noua. Nici o idee.

Doar fapt divers si imaginea unei Romanii in care nu traieste, cu adevarat, nici unul dintre noi.
Pentru ca nu-i nici atat de plina de muci si nici atat de impodobita cu diamante.

"- Ce stie sa faca?
- Nimic, da' are-un cur beton.
- Bine, bag-o la stiri si trimite-o la mine"

Mesaj pentru cei indecisi

Intotdeauna vor exista:

- o zodie mai buna in care ai fi putut sa te nasti
- un secol mai frumos in care ai fi putut trai
- un job mai bun decat asta de acum
- un penis mai lung decat ai sau folosesti
(respectiv niste sani mai mari)
- un birou mai frumos decat ala care ti-a picat
- un client care ti-ar fi dat mai multa libertate creativa
- un moment mai bun in care sa-ti fi lansat produsul
- o idee mai buna decat cea cu care l-ai lansat
- o agentie mai creativa decat cea care ti-a dat ideea
- un cost mai mic decat cel pe care l-ai semnat
- o decizie mai buna decat cea pe care o vei lua
- un drum mai bun decat cel pe care ai mers pana azi.
- o viata mai misto decat cea pe care-o duci

Daca viata e suma greselilor pe care le facem, macar sa fie greselile noastre.

22 septembrie 2007

Nu am a ma plange: am castigat la promotia Kent



Al 14-lea cod introdus. Inca nu castigasem nimic. Ale naibii probabilitati.



Al 15-lea cod introdus: YES! Am castigat un pachet promotional. Acum va las, plec, ma grabesc. Alerg pe Bulevadrul Timisoara 26, la magazinul Butim Impex, sa imi ridic premiul.

Propun BAT sa schimbe numele promotiei in "Cumpara 15 pachete si primesti unul gratuit". Ca sa nu mai pierdem vremea pe net.

20 septembrie 2007

19 septembrie 2007

Promotia Kent Tek-Point: La voi cum merge "probabilistica"?


NOTA: Acest post este interzis persoanelor sub 18 ani.

Care fumati Kent? Care participati la promotie? Am o intrebare: voua dupa cate pachete cumparate, coduri introduse si numere alese v-a dat premiul garantat?
Eu am clickuit pe 11 din 15 si n-am castigat inca nimic. Regulamentul concursului spune ca punctul castigator se stabileste pe baza unui "algoritm probabilistic".
Poate voi sunteti mai probabili decat mine. Astept sa-mi povestiti la "a cata" ati castigat bricheta.
Merci si multa sanatate!

Am vazut "4 luni, 3 saptamani si 2 zile"

Multumesc pe aceasta cale Saga Film si Mobra Film care m-au invitat la proiectia speciala de ieri, impreuna cu cativa colegi de-ai mei.
Am vazut, deci, filmul. In mare, ce-as avea eu sa spun, a spus Cristian Tudor Popescu in articolul de azi din Gandul.
N-am nimic de adaugat la consideratiile reputatului critic de film. A, ba da, un singur lucru. La un moment dat, pe la minutul 5 al peliculei care reconstituia anul 1987, in fundal am ginit un Matiz rosu.

14 septembrie 2007

12 septembrie 2007

O carte misto: "Experimentul Catelu" de Florin Biciusca

Am cumparat cartea la intuitie, disperat de saracia de titluri ca lumea de la Diverta. Plus ca am promis ca, in fiecare luna, cumpar macar o carte de un autor roman.

De data asta, nu mi-a parut rau. Am citit-o intr-o seara.

Florin Biciusca e arhitect. Cartea porneste de la un proiect arhitectural atipic din Cartierul Catelu, apoi deviaza incet, dar placut, spre alte subiecte: viata la bloc si implicatiile sociale ale acesteia, Bucurestiul si carentele lui fundamentale, Casa Poporului si efectele ei asupra stilului arhitectonic al Capitalei, ajungand pina la efectele televiziunii si ale star-systemului asupra Romaniei de azi.

Citind-o, mi-am jurat ca niciodata in viata mea n-o sa-mi bag banii intr-un apartament la bloc, sa stiu de bine ca stau cu chirie cate zile oi avea.

E mai degraba un discurs sociologic. Dar, fiind construit din perspectiva si in paradigma arhitectului, e un discurs foarte proaspat si interesant. Va recomand "Experimentul Catelu" cu foarte mare caldura.

Cartea este disponibila gratuit si la Liternet, in format PDF.
Daca va da mana si aveti timp, cumparati-o, totusi, ca sa simta si autorul ca n-a construit degeaba.

Adaugire: Azi am intalnit intamplator pe cineva care a citit cartea. Avand in vedere ca intalnesc, in medie, 2 persoane noi pe zi, la o populatie de 3 milioane a capitalei si avand in vedere ca am citit cartea acum o saptamana (deci am intalnit intre timp 14 persoane), inseamna ca, matematic, lucrarea a fost citita pana acum de 3.000.000:14=215.000 persoane. Domnu' Biciusca, la banii dumneavoastra, de ce nu cumparati Steaua?

Photo-session Kanal D: Ilinca Vandici fotografiata de Vali Barbulescu

Saptamana trecuta, ca parte a muncii mele, am avut un job placut. Am asistat - si pe alocuri, dirijat - o prima sesiune foto cu vedete Kanal D. Proiectul face parte dintr-unul mai mare, si anume lansarea grilei de toamna.

Pentru sesiunea de miercuri, l-am avut ca fotograf pe Vali Barbulescu. Pot spune ca, pentru un DJ si prezentator TV, se descurca excelent in noua postura de fotograf. Desi nu are foarte multa experienta in domeniu, stie sa lucreze foarte bine cu modelele, creeaza o atmosfera destinsa, colaboreaza cu toti cei din jurul lui.

Ilinca, la randul ei, a aratat ca isi cunoaste bine interesul. A fost extrem de disciplinata si cooperanta, nu a avut nici un fel de fitze si a dat exact ce i s-a cerut. Se vede experienta in lumea modellingului.

Mai jos aveti niste imagini de "making of". Nu sunt nici pe departe la fel de bune ca cele pe care le-a facut Vali, dar redau atmosfera sesiunii foto. Am folosit un aparat Nikon D80 cu un obiectiv Nikkor 18-135 si diferite setari manuale.

Maine mai pun niste poze de la sesiunea cu Ani Cretu si Mirela Stoian, prezentatoarele noului matinal de la Kanal D, "D-Dimineata".





Ilinca, un pic necajita ca s-a terminat