20 septembrie 2009

SONY Twilight Footbal. Chamonix & Zermatt (un post aproape publicitar)SONY au mesterit un cip nou (EXMOR R CMOS) pe care l-au pus pe Handycam-uri, pe DSLR-urile din gama Alpha si pe compactele Cybershot. Cipul asta e proiectat sa faca minuni in conditii de lumina scazuta.

Ca sa nu isi laude singuri marfa, SONY au invitat jurnalisti si fotografi din toata Europa sa-l testeze. Si inca ce test! Pe 22 septembrie, la echinoctiul de toamna, cand ziua e egala cu noaptea, vor organiza in paralel 7 meciuri de fotbal in 7 locatii mega-fotogenice din lume. Gen Iguacu Falls, Venetia sau Pinnacle Desert din Australia.

Cineva m-a barfit ca cica as fi fotograf si iata-ma ajuns la Chamonix, in coasta Mont Blanc-ului, asteptand cu infrigurare (la propriu, ca-s 5 grade aici) meciul de peste doua zile. Eu, un baiat din Urziceni (ce bulan a avut Dinamo cu golul ala din minutul 92...)

M-am jucat cu aparatul (un Cyber-shot TX1). Pentru o compacta, se misca foarte bine. Cipul ala face el ceva de scoate poze clare chiar si la lumina unei veioze. Dar marele test va avea loc martzi, deci sa nu anticipam.

In alta ordine de idei, la Chamonix e cam ca la Predeal. Doar muntii sunt de doua ori mai mari. Si preturile.