27 martie 2009

Romania doar cu buletinul apud Maria Mirabela

Un scenariu credibil, ca de la un om care a facut treaba pe baza de research, nu pe doctrine.

Basescu are notorietate 80%, Geoana are 50% si Antonescu 10%. Nu zic ca toata notorietatea voteaza, nu zic ca toata notorietatea voteaza cu notoriul. Dar ea reprezinta universul in care ne miscam. Buuuun.

Basescu n-are cum sa piarda notorietate pana in iunie, nici pana in noiembrie, dimpotriva, ca e criza, preshul trebe sa apara si o sa apara, sa-l vedem, sa ne lumineaza.

Geoana si Antonescu sunt morti daca nu apar la umplerea gapului, trebuie sa se incarce, sa-i stie "the tables". Ia tu un media plan facut pe perioada martie-noiembrie si comprima-l in martie-iunie. Greu. Greu rau, ca nu vorbim de-un media plan pentru adezivi de placi dentare.

Cut to politics.

Lui Geoana nu-i convine miscarea, chiar daca ea pare a fi atac pe tibia lui Antonescu. Vraja. E atac la Geoana. Daca pleci din start cu 30% sub in awareness impotriva unuia cu 50% incredere, te bati ca Gloria Buzau la titlu. Iar ponderarea cu targetul care voteaza mai aduce in discutie o dimensiune, si anume cea a inertiei: oamenii simpli voteaza simplu. Ei cred ca presedintele e bun pentru ca e presedinte si ca aia care vor sa-l dea jos sunt rai. Nu glumesc, mergeti la tzara si intrebatzi.

Deci care e manevra? Se sparge guvernul. Se ramana doar PDL-ul sa guverneze singur pana la alegeri cel putin. Si sa ne salveze.

Cum? Pe criza asta? Aoleo! Asa competent este?

Exact: cu alea 20 de miliarde de euro proaspat imprumutate poti sa guvernezi un an intreg la modul "sub cerul ca umbrela, alaturi de prieteni, ce bine-i sa traiesti", dupa cum urmeaza:

10 le dam la BNR, dam drumul la credite, iesim si spunem ca am relansat economia.
5 le dam la pensii, salarii bugetare, sindicate, portocale si minole si la care mai caraie, la partenerul social (super-formula, bravo, Mircea)
5 le dam "rebate", termen imprumutat din publicitatea romaneasca.

Si aproape toata lumea e fericita si voteaza si restul lumii nu e fericita si se cara in Thailanda si oricum mai da-i in pula mea daca au bani de Thailanda inseamna c-au furat.

A si, vestea buna: Felicitari! Tocmai ai contractat un credit de nevoi personale de 1000 de euro la FMI si nici n-a trebuit sa aduci adeverinta. Vii cu buletinul in iunie. S-au relaxat conditiile.

Evident, intreaga tevatura va lua sfarsit in momentul in care o sa ajung eu in turul doi cu Vadim si o sa iasa presedinte Vadim, pentru linistea noastra, ca eu sunt extremist si ne da Europa afara din NATO in cauza mea.

1 pareri:

Anonim spunea...

de ce esti pesimist? la mine e fix 5.29 (gen). poate d-aia?
mai exista o speranta: procentul luat la vot n-are legatua cu notorietatea (vezi ludovic orban la locale, cu o notorietate de >80%) ci cu cota de incredere.
so, there is still hope!
hai crin!
dar si thailanda are avantajele ei :)

mm