29 septembrie 2008

De ce a trecut puiul strada? Au cuvantul comentatorii sportivi

OVIDIU IOANITOAIA: "Fara putinta de tagada, puiul a trecut, nu-i asa?, strada. Indeobste, Federatia cat si Piturca trebuie sa recunoasca acest adevar fara drept de apel. Se intrevad la orizont norii de furtuna pe care atat fanii, cat si conducatorii de cluburi, vor fi nevoiti sa ii infrunte in perspectiva jocurilor din cupele europene. Absenta puiului - ca sa zic asa - de pe trotuarul federalilor nu poate sa nu ne ingrijoreze. Iar traseului lui de aici incolo este unul incert. Pana una, alta, numai viitorul poate sa ne dea raspunsul".

CATALIN TOLONTAN: "Puiul a trecut strada. Nu, nu va speriati. Nu e vorba despre inca o dezertare. E vorba despre dreptului unui pui de a isi alege drumul. Si despre dreptul unui drum de a fi ales de un pui. Vor fi unii care vor incerca sa ne explice ca, de fapt, nu puiul a trecut strada, ci strada insasi a trecut pe sub eroul nostru. Va urma o clipa de perplexitate. Apoi, incetul cu incetul, vom incepe cu totii sa avem indoieli. Daca au dreptate ei? Daca noi ne inselam? Daca, de fapt, puiul suntem noi, iar strada este destinul, uman sau sportiv al fiecaruia dintre noi?"

ANDREI VOCHIN: "Conform statisticilor firmei italiene DSP Project, puiul a trecut strada. Cifrele arata ca puiul a petrecut 17% din timpul de joc pe trotuarul nostru, 61% undeva la jumatatea terenului, iar 22% din timpul regulamentar s-a situat pe trotuarul de vis-a-vis. Viteza de joc este si ea o componenta graitoare: puiul a accelerat pe faza 1, la plecarea de pe trotuarul nostru, ritmul alergarii slabind dupa ce acesta a trecut de jumatatea terenului. Ceea ce ne face sa credem ca, practic, rezultatul il multumeste"

MARIA ANDRIES: "Puiul a trecut strada. Nu, nu va speriati. Nu e vorba despre inca o dezertare. E vorba despre dreptului unui pui de a isi alege drumul. Si despre dreptul unui drum de a fi ales de un pui. Vor fi unii care vor incerca sa ne explice ca, de fapt, nu puiul a trecut strada, ci strada insasi a trecut pe sub eroul nostru. Va urma o clipa de perplexitate. Apoi, incetul cu incetul, vom incepe cu totii sa avem indoieli. Daca au dreptate ei? Daca noi ne inselam? Daca, de fapt, puiul suntem noi, iar strada este destinul, uman sau sportiv al fiecaruia dintre noi?"

ALIN BUZARIN: "Prin anii '80, adica nu demult, puii erau la mare pret in Romania. Totul incepea de la centrele de copii si juniori, adevarate incubatoare ale performantei. Cei mai buni dintre cei mai buni ajungeau la mesele bogatilor de peste hotare. Cei mai putin buni, cei slabi, cei cu oase subtiri, incapabili sa sustina muschiul succesului, aveau, la randul lor, o sansa. Li se spunea Petreusi (va mai amintiti), jucau in divizia A(limentara), iar lumea statea la coada pentru un autograf. Puii de azi, imbuibati cu dolari si masini puternice, isi pun palma-n tartita si demareaza-n tromba inainte de a fi degustati de public. O fi bine, o fi rau? E prea tarziu sa spunem: Ceausescu nu mai e."

Queensryche - Silent Lucidity



Hush now dont cry
Wipe away the teardrop from your eye
Youre lying safe in bed
It was all a bad dream
Spinning in your head
Your mind tricked you to feel the pain
Of someone close to you leaving the game of life
So here it is, another chance
Wide awake you face the day
Your dream is over...or has it just begun?

Theres a place I like to hide
A doorway that I run to in the night
Relax child, you were there
But only didnt realize it and you were scared
Its a place where you will learn
To face your fears, retrace the tears
And ride the whims of your mind
Commanding in another world
Suddenly, you hear and see
This magic new dimension

Chorus
I-will be watching over you
I-am gonna help you see it through
I-will protect you in the night
I-am smiling next to you...in silent lucidity

If you open your mind for me
You wont rely on open eyes to see
The walls you built within
Come tumblng down, and a new world will begin
Living twice at once you learn
You7re safe froom pain in the dream domain
A soul set free to fly
A round trip journey in your head
Master of illusion, can you realize
Your dreams alive, you can be the guide but...

25 septembrie 2008

Branduri pentru care agentiile romanesti au facut lucrari "de festival" in ultimul an

Motto:
"O sa luam un leu la Cannes/ Cu buticul din Titannes"

- Bucharest Zoo
- Del Mar Medical Spa
- Bucharest Film Festival
- La Catalin Restaurant
- Festivalul AdFel
- Greenpeace
- Romanian International Marathon
- HiFi Arena
- Marius Nasta Pneumology Institute
- Opticris
- HP Virtual Theatre
- Colour Stationery Boutique
- Travel Studio
- Primosal Pest Control
- U24 Fitness
- Boarders Shop
- Surmont Mountain Shop
- Sfatulmedicului.ro
- Perfect Clean

Voi trece peste concluzia evidenta, la prima mana, ca ghostereala, in loc sa dispara, se imprastie in toate agentiile (cred ca e virala).

Voi trece si peste faptul ca doua agentii duc 70% din lista de mai sus.

Lasati-ma sa va surprind cu o concluzie: industria romaneasca de advertising depoziteaza mai multa creativitate decat pot clientii adevarati sa asimileze. Avem oameni creativi, dar nu si o economie creativa. Iar surplusul, ca sa nu se transforme in frustrare, trebuie sa mearga undeva. La Catalin, la Perfect Clean, la Marius Nasta Pneumology Institute.

Vedeti lucrarile pe AdsOfTheWorld.

Exceptional

Minunea asta de spot a primit ban in SUA, ca urmare a protestelor unor organizatii de protectie a animalelor, care sustineau ca cei doi catei folositi pentru filmari ar fi fost chinuiti in timpul productiei. Spotul este absolut spectaculos prin prisma a doua lucruri:

1. Calitatea productiei care duca senzatia direct la maduva spinarii, fara s-o mai treaca prin creier.
2. Translatarea propozitiei strategice in executie creativa.

Se fac vinovati colegii de la DDB London. NOTA: Abia dupa a treia vizionare incepe sa te intepe la hipotalamus. Deci vezi-l de 3 ori.

8 septembrie 2008

Premonitia din steag





Comparand cele doua imagini, nu putem sa nu remarcam incredibilul spirit de premonitie al celui care a dat prima gaura in steagul RSR, intr-o zi din '89.

Padurile de pe stema RSR au disparut primele. Le-au taiat, le-au furat, cu caruta sau cu trenul si n-au mai pus nimic in loc. Pe gaura de azi se dezvolta viituri si alunecari de teren.

Muntii de sub fostele paduri n-o duc nici ei foarte bine. Pe unii se pregatesc sa-i otraveasca Gabriel Resources. Ceilalti sunt plini de gunoaie gratariste, ragaieli maneliste si PET-uri care pastreaza berea proaspata mai mult timp. Locuitorii pasnici ai acestor munti, ursii, mistretii, caprele negre au fost impuscati de la distanta cu pusti cu luneta sau de aproape, cu sustinerea haitasilor. Nu intram in detalii.

S-au dus si sondele si "tziteiul" cu care ne mandream atata in lirica patriotica din copilarie. S-au dus si alea din tzara si alea pe care le aveam prin Libia sau Iran.

Nici soarele bland si protector de pe stema nu mai este, s-a dus. A venit in locul lui un astru demonic, saharian, care stinge viata in oameni si topeste piatra cu dogoarea lui. Un soare cinic care, dupa ce omoara cat omoara, se cara in concediu si da liber furtunilor sa curete mortii, sa-i duca de-aici.

Cununa de spice nu s-a mai putut tine nici ea pe drapel. De unde spice? Grau nu mai avem, iar pe ala pe care-l avem l-am exportat si importat la loc de 3 ori mai scump. Deci se cheama ca e grau strain, n-are ce cauta pe drapel. Campurile noastre candva fertile s-au uscat dupa ce-au ramas fara sisteme de irigatii. Pe unele s-au construit depozite sau cartiere reziduale. Pe altele nu se planteaza, ca se asteapta trecerea in intravilan. Pe ce-a mai ramas cultivabil se pun acum rapita si porumb din care facem biodiesel. Ca, asa cum am stabilit, tzitzei nu mai avem. Din sere a ramas numai scheletul, apoi s-a furat si ala. Din fermele de animale n-a mai ramas decat mirosul de balegar.

Dar steluta cea de sus? A plecat in pribegie, s-a mutat pe un alt steag si e singura stea rosie, celelalte-s galben-aurii si e clar ca nu se simte bine acolo. Plus ca pe 17 are meci cu Bayern Munchen si nu-i dau prea multe sanse.

Raportez: idealurile Revolutiei au fost implinite.
Pe loc repaos.

Din reflex





Cand Mitica Dragomir il "demasca" pe Mircea Sandu, parca-ti vine sa tii cu Mitica. Doar ca sub aparentza "iubirii de dreptate si adevar" nu e decat o reglare de conturi, o bastarca pe care un mafiot i-o da altui mafiot.

Cand doi oameni rai se cearta, tinzi sa tii cu unul dintre ei. Care devine, brusc, bun, pentru ca celalalt e mai rau ca el. Asta e exercitiul pe care suntem obligati sa-l jucam de 20 de ani. Nu e niciun bun pe scena. Niciunul. Numai rai. Raii nostri si raii alorlalti.

Si noi stam in tribune si scandam "Hai, Mitica!" sau "Hai, Mircea". "Hai, Traiane", "Hai, Caline!"

De parca la puscarie n-ar exista decat camere single.

3 septembrie 2008

Cainele e un animal prost ca omul



Pentru ca omoara pisici, dar nu le mananca. Cainele nu se hraneste cu carne de pisica.
Omoara pisica de nervi. Ca e bazat, ca are spate. Sa se simta caine.
Cainele este la fel de prost ca omul care l-a domesticit.
Ar fi trebuit sa-l domesticeasca alt om.
(acumaaa...asta e, trebuia sa zici delanceput!)

De ce nu-l mai iubim noi pe Google.


Asa arata Google Chrome.

Tentatia absolutista nu turbeaza doar oameni, ci si companii.
Ieri, Google a lansat propriul sau browser, intitulat Chrome.
Fix asta ne mai lipsea: inca unii care se pricep la toate.

Browserul e in profunzime o copie de Firefox, te intreaba ipocrit daca nu cumva doresti sa setezi ALT motor de cautare decat Google si iti pune pe prima fereastra ultimele site-uri vizitate. Da clean history inainte sa inchizi sesiunile, ca cine stie in fata cui deschizi new window si-ti vede site-ul preferat. Ca puncte bune, Chrome pare mai light page decat Firefox (care e mai light page decat rabla de Explorer). Google a stiut sa fure, dar n-a venit cu un concept nou pe zona de interfata.

Dar nu e vorba despre asta. Nu ne pierdem in tehnicalitati.

Este vorba despre obsesia absolutista. L-am iubit pe Google atata timp cat era in opozitie si facea bine un lucru. Am bagat toti o moneda in tonomat ca sa cante melodia lor. I-am distrus pe Yahoo! I-am adus in fatza pe Google. Am mers cu ei. Acum, Google ne-a uitat. Vrea el sa faca tot, sa fie tot, pentru toti. Big Brother. Maine-poimaine, vom avea computere Google, iPod-uri Google (se descurca ei cumva), aparate de ras Google, chiloti Google si bere Google la PET. Search term: hai+sictir.

Sergey si Larry, stati dracu in banca voastra. Aveti cel mai bun search engine din lume, care va tine in carca toata shandramaua. Dati un bonus la baietii de la divizia de search engine si concediati restul. Sunteti praf cu AdWords-ul, sunteti varza pe blogger, varza pe video, varza pe aproape orice faceti in afara de search. Veti sfarsi ca prietenii Yahoo care - aparent vesnici la un anume moment - au incercat sa fie tot pentru toti, desi capul nu-i ducea.

E o chestie de principiu. De maxim principiu si de maxim bun simtz economic: nu ii concura pe cei care-ti aduc bani. Intelegi, Sergey, sau ai ars-o prea mult pe net si n-ai mai apucat sa citesti si-o carte?

Il iubim pe Robin Hood pentru ca n-a ajuns rege. Asta-i toata jmekeria cu el. Dar Sergey si Larry nu inteleg. Sau nu-si mai permit sa inteleaga. Chiar: e ciudat cat de putine lucruri adevarate isi permit oamenii bogati...

Vreti o mostra de google-ism care aduce a microsoft-ism?

Instalati-va Chrome si setati Google drept pagina principala.
Deschideti new window.
Pe home-page-ul deschis in Chrome veti gasi urmatorul anunt/indemn:

"Descarcati Chrome(beta) - noul browser de la Google"

Dovada clara ca Google Chrome nu stie cand se browseaza in el si nici nu se asteapta la asta.


Extinzand discutia, as pune pe masa trei intrebari:

1. Cum se face ca, dupa ce faci o plata la Google AdWords, primul mail pe care-l primesti are la subject: "Fonduri insuficiente. Efectuati o noua plate"?
2. Cum se face ca un blog de doi lei facut pe platforma blogger e mai bine indexat decat un site complex, cu mult mai mult continut, facut si seoit de un specialist?
3. Oare doi matematicieni competenti au suficienta statura intelectuala si spirituala pentru a decide ce e si ce nu e valoros pe lumea asta? Putem lasa scara de valori a speciei umane in mana unor baieti care construiesc scari bune si atat?


Urmeaza pe micile monitoare:

- IBM sa devina principalul producator de Mac-uri (in licenta)
- Toyota sa faca cele mai bune Forduri
- Microsoft sa inceapa sa produca programe de calculator

Mai cautati.