5 august 2008

Pe Ghencea nu mai e voie cu camere SLRAm intrebat la casa de bilete "Pot sa intru in stadion cu aparatul foto?" "Da". Si mi-am luat si Nikon-ul la meci. Marea partida Steaua - FC Brasov. Cand joci prost, orice meci e un derby.

In fine. Fac poze toata prima repriza. La pauza, apare un domn de la Zmarandescu VIP Security (firma care se ocupa, mai nou, de paza la meciurile Stelei) si-mi cere "o legitimatie de presa". N-aveam, evident. Imi ia aparatul si il duce in camera de presa. Protestez: "Am intrebat la casa si mi s-a spus ca pot sa-l iau. La poarta m-au lasat sa trec cu el. Asta ce mai e?".

"Nu este permis accesul pe stadion cu aparate cu obiectiv". Incerc sa-i explic ca sunt deja pe stadion, deci accesul a fost permis. Si ca un aparat fara obiectiv nu poate face poze. "Ma rog, intelegeti dumneavoastra ce-am vrut sa spun", zice omul. Dealtfel, respectuos.

Povestind patania unui alt fotograf, m-a invatat o jmekerie: scoti obiectivul si i-l dai unui amic, iar tu intri in stadion doar cu body-ul. Cand se uita baietii la el, vad ca "nu are obiectiv" si iti dau drumul. Amicul intra cu obiectivul si zice ca e un ochean prin care vezi fazele mai de aproape. Intrati amandoi in stadion, montati obiectivul pe body si faceti poze pe furis, sa nu va vada galibarzii.

Semn ca presa romaneasca a luat-o razna de tot: Gazeta Sporturilor publica mare articol mare "Am stat cu Lacatus pe banca". Si relateaza, ca fapt divers, ce i-a strigat Lacatus lui Razvan Lucescu in minutul 89, dupa ce Steaua a marcat: "Fu..uti mortii ma-tii de tigan imputit!". Ca fapt divers, ba chiar cu o urma de mandrie jurnalistica. Ajutati-ma sa inteleg: daca eu scandez rasist sunt arestat, iar stadionul poate fi suspendat una, doua, trei etape. Nenorocitul de mine. Daca ANTRENORUL echipei face remarci rasiste la adresa adversarului, e fapt divers. "Nebunul de Laca, fiara".

In alta ordine de idei, domnule Lacatus, nici dumneavoastra nu va creste par blond pe la tample. Cu tot respectul, ar trebui sa va cam fie rusine.