12 iunie 2008

Cateva ganduri senzationale despre Euro 2008



- Am observat o maaaare diferenta in abordarea razboiului declaratiilor pe care antrenorii si jucatorii-cheie le fac in afara terenului. Bun, am inteles cu totii ca chestiile astea nu sunt spuse pentru presa, ci ca sa le auda dusmanul. E un razboi psihologic. In care noi luptam cu coasa, ca la 1907, cu declaratii gen "Franta e mai slaba ca Italia", "Italia e de batut", in timp ce antrenorii rivalelor zic ca "Romania e puternica", "Romania e greu de invins" sau "Sunt curios daca Italia va gasi solutii contra Romaniei".

- Un exemplu post-coitum care-mi intareste convingerea ca suntem "niste tarani" vine din conferinta de presa de dupa meciul cu Franta. Piturca zice "Franta de azi e mai slaba decat cea de acum cativa ani". Domenech replica "Poate ca Romania de azi de mai puternica decat cea de acum cativa ani". Asta e diferenta.

- A, sa nu uit sa ma laud: am ghicit scorul. Am ghicit si ca o sa ni se anuleze un penalty. La lovitura libera a lui Mutu (prima dintre ele, cred), mingea a lovit zidul. Comentatorul a zis ca a fost respinsa cu mana. Daca dadeau aia reluarea, aveam un mare subiect pe masa ("puteam sa-i batem"), iar oligarhul florescu putea sa-si adauge si titulatura de profet in tara lui.

- Pentru meciul cu Italia nu simt inca scorul (tre sa ma conectez la meandrele concretului). Mai lasati-ma cateva ore.

- Dupa ce-am vazut meciul Germania - Polonia as fi pariat tot ce am ca Germania va castiga titlul. Dupa ce-am vazut Olanda - Italia, as fi pariat tot ce am pe Olanda. Dupa ce-am vazut Croatia - Germania, ma bucur ca n-am pus banii unde mi-era gura. De-aia e fotbalul frumos.

- Tolontan are un articol interesant azi despre perspectiva jurnalistului asupra meciului. E foarte corect ce zice el acolo, ma mir ca n-as scris-o nimeni pana acum. Pastrand proportiile, articolul lui despre conditia scriitorului de fotbal seamana cu articolul meu despre conditia travel writerului. Pastram proportiile in ideea in care articolul meu e mult mai bun :-)

- Revenind la meciul cu Italia, la eventuala inlocuire a lui Radoi cu Dica si a mult-trambitatei reveniri a lui Mutu la "formacarelaconsacrat", as zice: Mutu trebuie sa primeasca mingi ori din fatza, ori din spate, ori - ideal - din ambele directii. Daca-l are pe Dica in spate si pe Marius Niculae in fata, poate primi pase de la primul (excelent pasator) si devieri de la al doilea (un pivot puternic). Daca Piturca va juca in continuare cu Daniel Niculae in fatza, Mutu nu primeste mingi, pentru ca Niculae nu dribleaza, nu centreaza si cade foarte usor. Pe de alta parte, Dica nu face faza defensiva si nu conteaza in contra-atacuri decat ca pasator, pentru ca nu are viteza. Dica joaca cu gandul la poarta adversa. Radoi, cu gandul la poarta noastra. Nu avem jucator la centru care sa vad tot terenul.

- Un semi-pronostic pentru meciul cu Italia: Fabio Grosso o sa ne manance ficatzii.

- N-am nici o critica sa-i fac lui Piturca pentru meciul cu Franta. Sunt convins ca si-a facut o strategie pe 3 meciuri si ca nu si-a pus nici o clipa problema ca va bate Franta (unless very lucky). Problema e una de imagine. Romania se repozitioneaza din "Brazilienii Europei" in "FC Arges-ul Europei" (perioada Sorin Cartzu, "Autobaza", pentru cunoscatori).

- Sunt disperat. Vineri, 13, ajung in tara cu avionul la ora 18.30. Pana imi iau bagajele si ies se face 19.00. Exista vreun loc in Aeroportul Otopeni sau aproape de el unde pot sa vad meciul? Ca pana ajung acasa pierd o repriza jumate. Va rog, daca stiti, ziceti-mi si mie. Vorbesc serios.

- Adrian Mutu si-a lansat site-ul, designat de Kondiment.

3 pareri:

Anonim spunea...

Brăduţ, dacă vrei, vii să vedem meciul împreună, la mine la redacţie, e în drumul tău. O să fiu acolo. Naşpa e că nu se bea, dar cred că o să se urle.

comanu spunea...

la nea gigi in pipera

Anonim spunea...

Pronosticul meu pentru meciul de azi e Romania 1 - Italia 0. Succes tricolorilor!