25 iunie 2008

Auckland. Primii pasi pe urmele lui Captain Cook


Ca sa nu ziceti ca nu v-am trimis vedere.



MV Doulos, vaporul librarie, sta in Auckland pana pe 1 iulie. Poti sa urci pe el, sa-ti cumperi carti si sa cobori. Sau sa ramai la bord ca membru al echipajului. Aflati mai multe despre Doulos aici.



New Zealand Maritime Museum: camera dedicata marilor exploratori europeni. In stanga - James Cook (omul dupa care-am plecat la drum). In dreapta, olandezul Abel Tasman. Ca sa vedeti cum merge lumea...Tasman e primul european care a ajuns in Noua Zeelanda. Fiind un prost relationist, s-a certat cu liderul bastinasilor si si-a bagat picioarele in pamantul abia descoperit. Adica si-a luat talpasita. Abia un secol si ceva mai tarziu, James Cook a ajuns aici, s-a inteles cu liderul bastinasilor, a avut un vibe pozitiv si a luat zona la cartografiat. De la Tasman ne-au ramas o stramtoare si un tinut (Tasmania), iar de la Cook ne-au ramas harta completa a coastei neo-zeelandeze si un arhipelag pe nume Cook Islands, unde ma duc maine. Daca vreti sa stiti mai multe despre NZ Maritime Museum, intrati pe site-ul lor.



Cele doua corabii care l-au purtat pe capitanul James Cook in jurul lumii: Endeavour (la primul voiaj, intre 1768 si 1771) si Resolution (la a doua calatorie, intre 1772 si 1775). Cica in timpul asta, Doamna Cook statea la casa ei din Londra si gatea, de unde si numele.



Tot la NZ National Maritime Museum e un atelier unde se confectioneaza machete de corabii, pentru colectionari. Seful atelierului are pe perete o harta mare a lumii si te invita sa infigi o piuneza colorata in locul de unde vii. Aia verde e de la mine.



PS: Cat mai am net, am pus si mai pun povesti si poze pe AmazingRace. Vizitati cu incredere. Din punctul meu de vedere...noapte buna.

1 pareri:

Anonim spunea...

se poate mai multe poze te rog??? stiti ca va urasc nu ca va plimbati pe unde va plimbati si eu stau prin bucuresti.