12 februarie 2007

Daca business nu e, sa-l facem online

Salut!

Nu stiu daca e ok ca o prima postare din primul blog al unui om de advertising, dar in fond e blogul meu si pun pe el ce vreau. Cui nu-i convine, sa "schimbe canalul".
Industry Player e un simulator online de business. Joc la el de vreo 2 ani si inca nu i-am prins toate kikitzele.
Ideea e destul de simpla: faci business real-time pe o piata cvasi-virtuala. Spun cvasi-virtuala pentru ca produsele pe care le vinzi nu sunt reale, dar competitorii tai sunt extrem de reali (oameni ca tine imprastiati prin toata lumea).
Simulatoarele de business sunt preferatele mele. Am jucat multe si o parte din ele sunt foarte bune. Totusi, din punct de vedere al realismului conducerii unui business, orice alt simulator sufera de superficialitate in comparatie cu Industry Player.
Ca sa il joci, intra pe www.industryplayer.com, downloadeaza-ti varianta demo si ai gratuit 15 tururi in level 1. Apoi, daca-ti place, poti sa-ti cumperi credite. 50 de credite costa cam 20 de dolari si iti ajung sa joci 10 tururi (adica un ciclu complet).

Recomand programul tuturor celor care vor sa inteleaga mai bine ce inseamna managementul unei afaceri. Studenti, businessmeni la inceput de drum, oameni de marketing sau advertising. Pare un joc, dar stie foarte mult business.