31 iulie 2008

25 iulie 2008

Foiata Island, Vava'u, Tonga. Poate cel mai frumos loc in care am fost vreodata.


Ma credeti sau nu, poza asta am facut-o la lumina lunii pline. Petele alea mici si albe de pe cer sunt stele. Apa e albastra pana si noaptea.


Asta e toata insula Foiata.


Perle de productie proprie. Naturale, da.


Fale Gordon Ward


Fale Gordon Ward


Fale Polynesia.


Tot Fale Polynesia


Fale Moby Dick. Aici am stat noi. Se numeste asa din doua motive: a) Este mare. b) Daca te uiti pe fereastra, vezi balene. Pe bune.


Fale Mango. Vis-a-vis e insula Fofoa.


Fale Sundowner e un over-the-water-bungalow. Cobori cateva trepte si te scalzi in ocean.

Pozele de mai sus vor aparea pe noul site al Blue Lagoon Resort Foiata. Vechiul site nu face dreptate frumusetii locului. Vizitati-l, totusi. Daca vreti sa mergeti in Foiata, vedeti ca am primit exclusivitate pe Romania. Trebuie sa vorbiti cu mine :-)

Tonga: am zburat cu un avion care putea sa-mi fie tata


Stewardesa de la Chathams asteptand sa intre in tura. La Chathams nu exista stewardese decat pe zborurile operate cu aeronave Convair. Domnisoara din imagine ne-a facut doar safety briefingul, apoi s-a asezat pe un loc liber si s-a uitat pe geam. O cafea nu ne-a dat, dar a fost draguta si m-a lasat sa ma duc in cabina pilotilor.


Convair 580 este cel mai mare avion care aterizeaza in Va'Vau. Chathams il foloseste pe ruta asta doar atunci cand are mai mult de 10 pasageri. In rest, se zboara cu Metroliner-ul. Cand se stie ca vine Convairul, localnicii se aduna pe langa aeroport ca sa vada "monstrul" aterizand. Avionul are 50 de locuri, iar pe zborul nostru a fost 3 sferturi gol.


Volanul pentru trimming.


O poza dragutza.


Aviatie ca acum 50 de ani.


Imbarcarea in Va'Vau


Se urca si stewardesa.

- Convair (de la 240 la 640) a fost urmasul presurizat al legendarului DC3.
- Un DC3 a efectuat pana de curand zboruri intre diversele insulite din Tonga. Acum e tras la hangar.
- Convair-ul din imagine a fost fabricat in 1958 si inca e in activitate. Am zburat cu el pe ruta Va'Vau - Tongatapu, la 12.000 de picioare cu un airspeed de 250 de noduri.
- Aparatul are aparatura de navigatie moderna, dar se piloteaza manual (nu are auto-pilot)
- Chathams Pacific este o companie aeriana cu baza in insulele Chathams, care a inceput sa opereze zboruri domestice in Regatul Tonga acum 14 saptamani.
- Flota Chathams contine doua Convair 580 (varianta de baza a zburat pentru prima oara in 1948), un Fairchild Metro III (primul aparat a fost omologat in 1980) si un Britten-Norman Islander (lansat in 1965).
- Ca o curiozitate: una dintre cele mai scurte rute aeriene din lume leaga doua puncte din Tonga: capitala Nuku'alofa si insula 'Eua. Zborul dureaza 8 minute.

16 iulie 2008

12 iulie 2008

10 iulie 2008