27 martie 2007

Cica Iberia e cam naspa

Ma durea inima sa va trimit cu Iberia in lume fara sa verific cum e.
Si se pare ca e cam naspa si toata lumea se plange de ei.



Mai exact, pe short haul (daca OTP-MAD se incadreaza aici), se pare ca nu se da papica. Trebuie sa o cumparati.
FA-ii sunt extrem de scarbosi, daca nu chiar aroganti.
Intarzie de-ti vine rau. Pierd bagaje. Si cand nu le pierd, le-astepti cate o ora.
Safety record-ul e relativ bun. Ultimul accident a avut loc in '85, cand un 727 s-a izbit de un deal si a omorat 141 de oameni si 7 membri ai echipajului.
Aaaa...ca sa inchei intr-un ton optimist, nu va faceti griji, 3 ore jumate pina la Madrid rezistati voi cumva.

Zoo Baneasa (dupa crunta poveste despre Gaya din Romania Libera)



La doua zile dupa ancheta din Romania Libera de saptamana trecuta, fara sa vreau sa acuz sau sa absolv pe cineva, mi-am luat Nikon-ul si m-am dus la Zoo Baneasa. N-a fost ideea mea, ci a iubitei mele, care are un preferat acolo: cimpanzeul Felix (singurul cimpanzeu din tzara).
Mie mi s-a parut supermisto. Curatenie luna, animalele aratau bine, sanatoase si curate. Toate aveau mancare pusa recent. Acum nu stiu daca o fi fost de la articol sau asa e tot timpul.
Totusi, am plecat de-acolo cu un sentiment nasol. Oamenii nu stiu sa priveasca, sa inteleaga si sa respecte animalele. Am vazut zeci de copiii isterici cu tatici imbecili. Primii urlau ca disperatii, de le apucau pe animale spasmele. Ultimii, in gesturi de mic becalism, aruncau in custi pufuleti si cacaolu biskuvi. Niste imbecili.



Unul dintre ursi se chinuia sa traga in cusca un biscuite care picase la cativa centimetri in afara. Scosese 10 centimetri limba printre gratii. Pentru un biscuite de cacat aruncat de un tampit.
In fine, ca sa nu mai infierez. Sa va duceti sa-l vedeti pe Felix chimpanezeul (nu motanul, nu tatarul). Are 38 de ani, e nascut in Zoo Baneasa, sora lui s-a nascut tot aici si a murit acum cativa ani. De atunci, e singurel. Iarna, sta intr-o boxa stramta si e vecin cu un mandril. Vara, are ditamai tzarcul afara si abia astept sa-l vad distrandu-se. Dupa ce moare Felix, nu mai pupam chimpanzeu in Romania, ceea ce mi se pare normal, ca chimpanzeu' nu-i pisica.



Toate aceste informatii nu le-am aflat eu, ci iubita mea, care le-a obtinut vorbind de nu stiu cate ori cu ingrijitorii. Iubita mea iubeste animalele. Ce bine ca nu-s om!

Sa ma scuzi

Ca n-am mai scris de atatea zile. N-am avut timp. Sunt in 3 pitch-uri si pregatesc Venezuela. Multumesc din suflet ca dai p'aci.
Bradut

20 martie 2007

O idee

Dupa ce vezi ambele filme (Chavez si Apple), da play la amandoua simultan. Apple peste Chavez. Chavez peste Apple. Din nou, din nou si din nou. Pina cand se termina unul.

hugo chavez vrs bush

You are a Donkey, Mr. Danger. You are a Donkey, Mr. George W. Bush.

Baiatu' asta e un basescu traian care sta pe o mare galeata de petrol; si, in plus, nu e coltzos cu Tariceanu si Orban, ci cu nenea Bush, aflat la ultimul mandat.

Ma duc pina acolo si va povestesc cum e. Am gasit pamant misto si ieftin, da' e clar ca-l nationalizeaza noul Fidel.
O fi bine, o fi rau?

Comunism = Socialism + Petrol

In continuarea postului urmator, prefatat printr-o parafraza dupa Lenin, va supun curiozitatii geopolitice un site: http://www.handsoffvenezuela.org/join_affiliate_hov_campaign.htm
Pentru numai 7.5 lire sterline puteti deveni sustinatori ai cauzei. Cauza discutabila, dar si Ceasca a fost cool pentru westerneri, la vremea lui. Evident, Ceasca nu avea atata petrol cat are Venezuela.
Surprinzator, site-ul are si varianta in limba romana. Ceea ce dovedeste ca macar comunistii mai cred in Romania.

Bloggingul inca se face la telefon

Un amic (nu-i dau numele) ma suna acum cateva saptamani, dupa ce-am pus postul despre Radu Jugureanu. Ma intreaba: "ma, tu stii, ma, cine-i Siveco si ce face ei? cum ai putut sa scrii de bine despre Jugureanu si Ael?"
Eu nu stiu. Si stiu ca nu stiu. Cine are de comentat la dovezile mele de nestiinta si credulitate, e un link sub fiecare post.
Dati click si scrieti ce stiti. Or forever hold your peace.

19 martie 2007

Croaziera din Constanta catre Egee?

Nu va faceti inca rezervarile pentru vacanta.
Se pare ca, intr-o saptamana, se lanseaza un produs turistic nou: o croaziera de o saptaman pe Marea Egee, cu plecare din Constanta! Croaziera va ajunge in mai multe insule grecesti, inclusiv Santorini si Mikonos.
Ca bani, din ce-am apucat sa aflu, pretul per persoana va fi undeva intre 600 si 1100 de euro, functie de sezon si tipul cabinei.
Revin cu amanunte cand am.

18 martie 2007

Blogosfera romaneasca

are o problema: e auto-referentiala.
marii bloggeri scriu despre blogging, despre evolutia bloggingului, despre virtutile si erorile altor bloggeri, despre festivaluri si concursuri de blogging, despre rostul bloggingului pe pamant.
e ca si cum la televizor ar fi doar emisiuni care vorbesc despre televiziune.
putine productii...multe making-of-uri.

Idee de week-end: Aerodromul Tuzla

Unde, pentru 100 de euro pe ora, poti sa dai o tura de avion peste Litoral.

Va avertizez, insa, ca o ora e prea mult. Luati 30 de minute fiecare. Va lasa sa manevrati voi avionul, daca va tin nervii.

Aeroclubul are in dotare doua aeronave Diamond Katana aproape noi, bestiale la zburat.



Se organizeaza si cursuri de pilotaj, cu vreo 2000 de euro mai ieftin decat in Bucuresti. Pentru doritori, pot sa dau detalii.



In imagine, ma vedeti dupa aterizare, after 40 de minute de zburat de la Tuzla peste Costinesti, Mangalia si Bulgaria.



Oamenii de la Tuzla sunt extrem de amabili (intrebati de Nea Titi, instructorul cu teoria), aerodromul este foarte ingrijit, iar in hangarul fantastic de curat gasiti si cateva Ultra Light-uri de vanzare la preturi foarte prietenoase.

http://www.regional-air.ro/

Casa Mar: "un loc placut si numai al lor"



De Revelion, daca nu v-am spus, am fost in Spania. Am sa va povestesc mai multe despre asta intr-un alt blog.


Acum insa vreau sa va fac o recomandare, in cazul in care planuiti o vacanta in Spania la vara.


Este vorba despre o viluta foarte retrasa si foarte eleganta amplasata in cel mai sudic punct al celei mai sudice zone din Spania, regiunea Cadiz.


Casuta e la 500 de metri de oraselul Tarifa, la vreo 30 de kilometri de Gibraltar si la 5 mile de Maroc (peste stramtoare). Poza e facuta de pe terasa casei.


E un loc extrem de romantic, cu vedere la mare si la coasta nordica a Africii. Casa are o singura camera mare, care functioneaza si ca living si ca dormitor. Are semineu, terasa cu barbecue, sezlonguri si o gradina minunata.


Iar ca bani cred ca iese cam ca un hotel de 3 stele in high season.

Vila apartinei unui senior german, care mai are o casa in zona Tarifa (unde am vrut sa ma duc initial, dar era deja luata).

Poti sa vezi mai multe pe www.holidaylettings.co.uk Cauta proprietatile cu numerele 3214 si 3209, unde ai si preturi si un calendar de disponibilitate.

Mai multe poze, gasesti in galeria mea de pe www.betterphoto.com

Daca ajungi, iti recomand sa-ti iei de citit la tine orice carte a lui Amin Maalouf (preferabil "Leon Africanul"). N-ai sa te poti abtine sa n-o tai peste mare pina in Maroc :-)

Hana


Hai sa va povestesc despre Hana.

Hana mi-a fost colega in doua randuri: la ProTV (unde era copywriter) si la DDB (unde era tot copywriter).

Intr-o zi, Hana ne-a anuntat ca ea pleaca de la DDB. Unde? am intrebat-o noi: la Leo? la Saatchi? la gmp?

Nu, a raspuns Hana: in lume.

In ultima ei zi ca simplu cetatean, la ora inchiderii firmei, am condus-o pina la usa de la iesire si i-am urat mult succes. Hana a iesit din firma in picioarele goale si a plecat in lume pe jos.

A plecat prin Turcia, a vizitat toate tarile alea ciudate care se termina in "-stan" si, de cateva luni, e in China. Fotografia pe care o vedeti aici mi-a trimis-o acum 2 zile din Shanghai.
Hana nu era un om bogat. Nu va imaginati ca a dat cateva zeci de mii de euro ca sa-si ia un pachet de "gap year" de la una dintre agentiile de-afara specializate in astfel de excentricitati. Nu. Din leafa ei de copywriter a strans cativa ani (cel putin asa am inteles eu) cat sa aiba sa porneasca la drum. Apoi, a muncit pe ici pe colo, prin locurile unde-a ajuns.
Hana e bine si merge mai departe। Are lumea la picioare.

ब्लोगुल इ, एकी: http://hana.iarbaverde.ro/

Casa cu Tei - Sarata Monteoru

La recomandarea unui amic, m-am dus ieri pina la Sarata Monteoru (90 de kilometri de la Bucuresti, foarte aproape de Buzau), sa mananc o ciorba la Casa cu Tei.




Statiunea, candva o frumusete, azi o paragineala, nu-ti ofera multe optiuni. Casa cu Tei e unul dintre putinele locuri unde mai poti sa mananci ceva si sa ramai peste noapte in conditii cat de cat decente.
Asta dupa ce minunatul loc cunoscut ca "La Belgianul" a fost cumparat si transformat in rezidenta.
Am ajuns la Casa cu Tei pe la ora 15. Restaurantul era full.
A trebuit sa asteptam 40 de minute sa se elibereze o masa.
Ne-am asezat si am comandat de mancare.
Dupa 20 de minute, ospatarita - amabila, dar amatoare - abia ne-a adus farfuriile goale (si murdare) pe care urmau sa vina castroanele cu ciorba! Am trimis-o inapoi la bucatarie, sa ne aduca farfurii curate.
Dupa 30 de minute, ciorbele nu venisera inca. Am intrebat daca acum se fac. Mi s-a raspuns "eu am dat comanda la bucatarie".
Dupa 40 de minute, nu s-a intamplat nimic.
Nici dupa 50 de minute.
Cand s-a facut ora, am cerut nota si am plecat. Ospatarita s-a justificat din nou. Ea daduse comanda la bucatarie.
In parcare, bucatarul fuma si discuta cu un amic.

Oricum, in ciuda amplasarii norocoase, tot stabilimentul pare facut din mobilier si efecte la mana a doua, aruncate de altii.

Incantator stilul de design "neo-rustic". Adica un fusion intre coarne de cerb, canapele de la Elvila, motive populare si televizor dat pe Jetix.


Mare pacat ca, in tara asta, turismul e tinut de oameni care n-au nici pregatirea, nici mindsetul necesare. Si ne mai miram...

mai multe detalii despre acest loc in care sa nu va duceti gasiti pe www.casacutei.ro (ma mir ca site-ul merge)

Idei de vacantza

Asa cum am anuntat, n-am sa mai scriu pe blogul asta decat despre lucrurile care ma intereseaza cu adevarat.
Blogul meu se va transforma, incepand de azi, intr-un blog despre travel si, in general, despre libertate. Voi scrie aici tot ce aflu, vad, incerc si vizitez.
Vorbim prea mult despre munca. Toata lumea vorbeste numai despre bani, afaceri, munca. Despre vacanta de ce nu scrie nimeni?
Am sa incerc sa va dau idei cat mai multe si mai variate. Sper sa le gasiti utile.
Multumesc pentru intelegere :-)

7 martie 2007