22 decembrie 2011

22 decembrie 2011

Acea revoluție nu s-a terminat și nici nu dă semne că se va termina vreodată.

Iată-ne, tot niște tineri, tot într-o piață, tot mulți și tot sătui. Am venit să schimbăm ceva. Gloanțele zboară în jurul nostru sau prin noi. Nu știm cine a tras atunci, nici cine trage acum nu știm. Teroriștii s-au schimbat, au rămas gloanțele.

Inevitabil, câte unul cade lovit de glonț și câte altul îl ridică în spate, pleacă și nu se mai întoarce. Doi dintr-un foc. Ceilalți rămânem în picioare și lăsăm sângele să curgă, doar doar s-or sătura lipitorile și s-or desprinde. Altă strategie n-am avut, nici acum, nici atunci, niciodată. Dar și lipitorile, ca și teroriștii, se schimbă. Când una se umflă, o alta se montează în locul ei și trage și trage.

Bâlbâitul s-a dus, dar bâlbâiala lui ne-a luat ostatic ADN-ul și face ce vrea din noi. Suntem în stradă și luptăm împotriva unui dușman difuz, pierdut în ceața de cuvinte și imagini care se bâlbâie răspicat, asurzitor. În lipsa de dușmani, ne bâlbâim chiorâș unul la altul, ca niște găini gazate. N-oi fi tu dușmanul ăla? N-o fi tu? Jos tu!

Jos tu! Jos tu!

7 decembrie 2011

Ză Zen


Orice s-ar întâmpla, nu e bine să te enervezi. Important e să rămâi calm, liniștit. De ce să te enervezi? Nu-ți face bine să te enervezi, deloc nu-ți face bine. Îți face rău, să știi. Îți face rău sa te enervezi, mai mult rău îți face. Nu mai zic că îi dă satisfacție ăluia care a vrut sa te enerveze. Enervarea ta ii da apa la moară să te enerveze și mai tare. Să te enerveze până ajungi un car de nervi, până la culmea nervozității. Stai calm, stai liniștit, trage aer în piept. Enervarea nu e bună. La ce-ți folosește să te enervezi? Parcă rezolvi ceva dacă te enervezi. Nu, dragă, dacă te enervezi nu rezolvi nimic și pe urmă te enervezi mai tare. De-aia zic să nu te enervezi, să nu te lași enervat, să stai calm.

Ei, na, uite că te-ai enervat. Adică eu te învăț de bine, te învăț să nu te enervezi, și tu te enervezi? Pe mine te enervezi? Tocmai pe mine ți-ai găsit să te enervezi? Și de ce te-ai enervat, mă rog? Te-am enervat eu cu ceva? Cu ce te-am enervat? Te-am enervat că ți-am zis să nu te enervezi, că enervarea nu îți face bine? Să știi că nu-mi dă nicio satisfacție faptul că te-ai enervat. Mie personal nu-mi place să enervez lumea. Mie-mi plac oamenii calmi, liniștiți, care nu se enervează aiurea. Tu te-ai enervat aiurea și acum îți verși nervii pe mine. Ți-am zis că nu-ți face bine să te enervezi. Îți face rău. De-aia zic: nu te enerva! CALMEAZĂ-TE!!!

Așa, dragă.